avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bani retinuti fara dovada
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bani retinuti fara dovada

am lucrat in cadrul unei firme si in acest timp am fost la un curs de pregatire , dar pentru care nu am semnat actul aditional al cursului prin care ma angajam fata de firma ca nu plec 1 an,sau ca platesc despagubire 500 eur daca plec inainte de 1 an.Desi nu am semnat actul respectiv pt ca nu am fost deacord cu clauzele am mers la curs iar acum dupa ce am plecat de la ei de cca 2 luni, cand am fost sa-mi ridic ultima plata mi s-a spus ca trebuie sa platesc 89 eur pt acel curs si sa spun merci ca nu platesc 500.Am avut o discutie f aprinsa cu managerul si se pare ca tot o sa-mi opreasca din acea ultima plata suma de 89eur, ca-mi taie ceva chitanta ca dovada si tot asa...Iar ultimul salariu inca nu l-am primit. In baza carui fapt poate sa faca asa ceva?
Este legal asa ceva? Ce se poate face in aceasta situatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 19:51, 1 Aprilie 2007
Art. 195. - (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala mai mare de 60 de zile în conditiile art. 194 alin. (2) lit. b) si alin. (3) nu pot avea initiativa încetarii contractului individual de munca o perioada de cel putin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesionala.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca în favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte în legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
(3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
(4) Obligatia prevazuta la alin. (3) revine si salariatilor care au fost concediati în perioada stabilita prin actul aditional, pentru motive disciplinare, sau al caror contract individual de munca a încetat ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 60 de zile, a condamnarii printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva pentru o infractiune în legatura cu munca lor, precum si în cazul în care instanta penala a pronuntat interdictia de exercitare a profesiei, temporar sau definitiv.
~ Conținut șters la cerere ~
Se specifica clar ca acest act aditional se va semna ulterior si nu anterior, asa ca nu va inteleg newlamurirea#-o



Se specifica clar ca acest act aditional se va semna ulterior si nu anterior, asa ca nu va inteleg newlamurirea#-o

Sorry, dar nu se specifica asa ceva;)
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta muncă în favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, precum si orice alte aspecte în legătură cu obligatiile salariatului, ulterioare formării profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de muncă.
Cred ca termenul "ulterior" se refera la obligatiile salariatului "ulterioare formarii profesionale" , nicidecum la semnarea actului aditional . #-o

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract??? Raluca_B Raluca_B Firma organizeaza program de training….si ma pune sa semnez un act aditional cum ca daca plec timp de 2 ani platesc contravaloarea cursului. Eu particip ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala, obligatii angajat iuliana_rosca iuliana_rosca Care sunt obligaţiile salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională. La terminarea formarii ... (vezi toată discuția)