avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Articolul 83 - firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Articolul 83 - firma inactiva

ARTICOLUL 83
Depunerea declaratiilor fiscale

(1) Declaratia fiscala se depune la registratura organului fiscal competent sau la posta prin scrisoare recomandata. Declaratia fiscala poate fi transmisa prin mijloace electronice sau prin sisteme de transmitere la distanta, conform procedurii stabilite prin ordin al ministrului economiei si finantelor.

(2) Declaratiile fiscale pot fi redactate de organul fiscal sub forma de proces-verbal, daca din motive independente de vointa contribuabilului acesta este in imposibilitatea de a scrie.

(3) Data depunerii declaratiei fiscale este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz. In situatia in care declaratia fiscala se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia pe pagina de internet a organului fiscal, astfel cum rezulta din mesajul electronic de confirmare transmis ca urmare a primirii declaratiei.

(4) Nedepunerea declaratiei fiscale da dreptul organului fiscal sa procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat. Stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale nu se poate face inainte de implinirea unui termen de 15 zile de la instiintarea contribuabilului privind depasirea termenului legal de depunere a declaratiei fiscale. In cazul contribuabililor care au obligatia declararii bunurilor sau veniturilor impozabile, stabilirea din oficiu a obligatiei fiscale se face prin estimarea bazei de impunere, potrivit art. 67. Impunerea din oficiu nu se face in cazul contribuabililor inactivi sau al celor din evidenta speciala, atat timp cat se gasesc in aceasta situatie.

(5) Declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de catre un consultant fiscal, in conditiile legii, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea.

Articolul se refera la contribuabilii declarati inactivi de catre Administratia Financiara sau la inactivitatea temporara declarata la Registrul Comertului ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:12, 18 Mai 2010
Si la unii si la altii. Cu conditia ca cei care s-au declarat inactivi la Registrul Comertului sa fi instiintat si Administratia Financiara de aceasta situatie.
Spuneti-mi va rog eu am o firma care a fost declarata inactiva de catre Administratia Financiara in anul 2008 pentru nedepunerea situatiilor financiare. Din articolul de mai sus inteleg ca nu se poate stabili din oficiu impozitul forfetar pentru anul trecut. Asa este ? Nu sunt de specialitate si nu cunosc foarte bine termenii. Am fost saptamana trecuta si am suspendat activitatea la Registrul Comertului tocmai de aceea ca sa nu platesc acest impozit - nu am mai avut activitate pe firma din septembrie 2008. Intrucat am fost plecat din tara din martie anul trecut nu am stiut de acest impozit forfetar. M-ar interesa sa inchid firma , din ce am citit pe forum daca o las asa fara situatii financiare nedepuse la Registrul Comertului in 3 ani se radiaza . Ar fi aceasta o solutie ?

Va multumesc
Am fost saptamana trecuta si am suspendat activitatea la Registrul Comertului

Pe perioada suspendarii soc nu poate fi dizolvata de catre ONRC pentru nedepunerea bilanturilor !
Daca doriti radierea soc de ce ati mai aruncat banii pe suspendare ??
Dar la propunerea Administratiei Financiare firma ar putea fi radiata/lichidata chiar daca a fost facuta suspendarea ?
Va multumesc
NU !
art 237 din Lege 31/1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare recipisa dupa depunere declaratie 2ntz 2ntz Buna ziua, Am cautat pe internet insa nu am reusit sa gasesc nicio prevedere legala privind citirea/verificare recipisei dupa depunerea declaratiilor, ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Administratia financiara este obligata sa notifice ? geniest geniest Printre obligatiile administratiilor financiare exista si obligatia sa notifice contribuabilul ca nu a depus o declaratie fiscala ? La cat timp ? Si care este ... (vezi toată discuția)