avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare - salarii compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare - salarii compensatorii

Buna ziua .As vrea sa stiu daca o persoana care solicita pensionare la limita de varsta trebuie sa primeasca doua salarii compensatorii.Mentionez ca in CIM nu este prevazut acest lucru.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:14, 17 Mai 2010
Ce scrie in contractul colectiv de munca? Are societatea angajatoare CCM?
1. Nu e nevoie ca in CIM sa fie prevazute si astfel de drepturi colective, general valabile pentru toti salariatii.
2. In CCMUNN pe anii 2007-2010 se spune:
ART.50. - Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii.
3. Daca in CCM la nivel de unitate sau de ramura sunt prevazute mai mult de doua salarii le veti primi pe aceleadaca nu, veti primi numai doua salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii la pensionare marza_alexa marza_alexa In ce conditii se pot plati salariile compensatorii la pensionare in invatamant? Si in ce cuantum? in Baza carui act ar putea scoala sa fie obligata la plata ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutoare pensionare la limita de varsta say say Salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă îşi primesc drepturile potrivit legii şi prezentului contract colectiv de muncă __ [b]CCM la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de pensionare- invatamant haifa haifa Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi precizati baza legala de acordare a indemnizatiei de pensionare in invatamant. Am aflat ca, Curtea de Conturi imputa scolii ... (vezi toată discuția)