avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO sau intern?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO sau intern?

Buna ziua, am sa simplific pe cit posibil intrebarile mele:
1.In cazul unui detinut roman( 100%) care a fost batut in detentie in alta tara( care a necesitat operatie chirurgicala, necomplicata e adevarat,maxilar rupt caruie i sa pus un implant metalic care va ramine acolo forever).De actionat prin avocat in tara in care sa intimplat, sau direct la CEDO( nu stiu daca nu cumva prin legislatie va trebui sa o fac aici intii plingerea).
2. In cazul in care EU consider pe baza evidentelor pe care le am si sunt indreptatita sa cred ca ,am fost ( nu eu,ci un membru f apropiat al fam) victime ale sistemului juridic de aici,si in urma caruia un om a fost judecat, un juriu a dat un verdict neadevarat in concordanta cu ce sa intimplat, si in consecinta a fost luat in custodie/detentie.Datorita faptului ca:"trebuiesc eliminate toate caile de atac" aici,si necesita un volum de timp foarte mare, carui for pot eu sa reclam ceea ce sa intimplat? Multumesc
Puteti face plangere la CEDO dupa ce ati epuizat toate caile interne
si hotararea atacata ramane definitiva.
Termenul de plangere este de 6 luni de zile de la data cand hotararea a
ramas definitiva si irevocabila.

Daniel Coman a scris:

Puteti face plangere la CEDO dupa ce ati epuizat toate caile interne
si hotararea atacata ramane definitiva.
Termenul de plangere este de 6 luni de zile de la data cand hotararea a
ramas definitiva si irevocabila.

Aminteles.Dar in cazul in care din trei avocati consultati ( aici) nici unul nu considera ca a fost vreun abuz?Ce fac?
Nu trebuie sa fie vorba de vreun abuz.
CEDO verifica daca instantele nationale au incalcat vreunul
din articolele din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Puteti invoca incalcarea art.6 - dreptul la un proces echitabil sau altele.
Puteti analiza Conventia si in functie de situatia dvs veti vedea ce drepturi
au fost violate.
Daniel Coman a scris:

Nu trebuie sa fie vorba de vreun abuz.
CEDO verifica daca instantele nationale au incalcat vreunul
din articolele din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Puteti invoca incalcarea art.6 - dreptul la un proces echitabil sau altele.
Puteti analiza Conventia si in functie de situatia dvs veti vedea ce drepturi
au fost violate.

Aminteles ,asta era pentru intrebarea nr doi.A existat putina confuzie.Pentru procesul pe care eu il consider abuziv,deci din cauza ca suntem in faza de recurs nu putem face nimic pina la terminarea recursului.
In problema nr 2 ,cu atacul persoanei in detentie, aici eu ma refeream la faptul ca din trei avocati pe care i-am consultat,au venit cu aceeasi teorie,nu vor sa ne reprezinte din cauza ca nu"am uncaz".Cu toate ca le-am expus situatia asa cum era, ca fiul meu a stat in spital ,si a trebuit operat.....din cauza neglijentei paznicilor...Si aici eu intrebam, ce fac eu in cazul in care am primit 3 refuzuri, renunt? Sau,Cedo, sau Strassbourg, sau .....
1. Avocat in tara in care s-a intamplat.
2.Ganditi Pozitiv!Daca nedreptatea este evidenta atunci va poate face dreptate si o instanta din Romania.
Epuizati caile de atac din Romania si apoi ganditi-va la CEDO.Curtea Europeana este o instanta de control judiciar.

Alte discuții în legătură

Cedo si noile reglemetari de urgentare a proceselor SC QCERT SRL SC QCERT SRL Am citit nu demult un topic care mi s-a părut fff interesant, pe care am uitat sa îl salvez și pe care nu am reușit sa îl regăsesc privind faptul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala cedo ovidiut1967 ovidiut1967 Am o intrebare va rog , CEDO judeca doar cazuri indreptate impotriva statului de a carui nationalitate apartine cel care a depus plangerea ? Motivul ptr care ... (vezi toată discuția)
Drept penal--cu ataci la cedo o decizie definitiva tibi_ciacaru tibi_ciacaru cum se poate ataca la CEDO o decizie definitiva data de Curtea de Apel militara, asta fiind ultima cale de atac? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)