avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt pasii pt marirea pensiei alimentare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt pasii pt marirea pensiei alimentare?

Va rog din suflet daca-mi puteti spune exact ce pasi trebuie sa fac pentru a mari pensia alimentara.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:26, 2 Iunie 2010
In primul rand persoana pe care o actionati in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere trebuie sa aibe realizari salariale (veniturile realizate) pe ultimele sase luni mai mari decat veniturile in baza carora a fost obligat la pensie anterior . acelei persoane sa ii inceteze o anume obligatie de intretinere fata alt/alti minori,minorul pentru care solicitati obligarea la pensie sa fi crescut in varsta si deci sa ii creasca si nevoile materiale.
Formulati actiune de majorare de pensie de intretinere pentru minorul "X' in contradictoriu si cu autoritatea tutelara,la care atasati certificatul de de nastere al copilului si o adeverinta cu veniturile realizate de dvs.in ultimele sase luni.
Indicati in actiune si domiciliul paratului si locul de munca al acestuia
Actiunea in majorarea pensiei de intretinere in favoarea minorului se va depune la instanta de la domiciliul minorului. La aceasta se va atasa copie certificat nastere minor si copia sentintei prin care s-a stabilit anterior pensia de intretinere. Se va introduce in contradictoriu cu paratul, tatal minorului in care veti indica si locul acestuia de munca.
Se va timbra cu taxa de timbru de 6 lei si timbre judiciare de 0,30 lei.
Actiunea va fi admisa numai daca veniturile care au fost avute in vedere la data stabilirii anterioara a pensiei au crescut semnificativ si paratul nu mai are si alti copii in intretinere astfel ca pensia datorata minorului sa fie mai mare. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite, actiunea va fi respinsa. ;)
Formulati actiune de majorare de pensie de intretinere pentru minorul "X' in contradictoriu si cu autoritatea tutelara,la care atasati certificatul de de nastere al copilului si o adeverinta cu veniturile realizate de dvs.in ultimele sase luni
.
Formulati actiune pentru majorarea pensiei alimentare in contradictoriu cu paratul. Dovediti ca veniturile acestuia au crescut de la data stabilirii pensiei de intretinere
Nu este necesar sa platiti taxa de timbru de 6 lei si nici timbru judiciar de 0,3 lei.
In rest, asa cum au spus colegii de mai sus.
Aceasta actiune se timbreaza, ea nefiind inclusa in exceptiile prevayute de Legea nr. 146/1997.
Daca nu va fi timbrata la data depunerii actiunii, instanta va pune in vedere reclamantei ca, pana la primul termen de judecata sa o timbreze, in caz contrar, o va anula ca netimbrata. ;)

Alte discuții în legătură

Cerere pentru custodia unui copil minor sub 14 ani mickey_hd mickey_hd -ce acte sunt necesare pentru a `obtine custodia unui copil minor sub 14 ani -cum se complecteaza cererea (vezi toată discuția)
Dosar pentru majorare pensie alimentara Alina2011 Alina2011 Buna ziua! As dori sa stiu ce trebuie sa contina dosarul pe care il depun la tribunal. Eu am hotararea de divort initiala si cu cuantumul pensiei, in forma ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa formulez o actiune pt pentru pensie alimentara? alynastar alynastar tot pt sora mea.nu stiu cum ar trebui sa formulez acea actiune pt pensie alimentara.daca poate sa ma ajute cineva.va multumesc din suflet (vezi toată discuția)