Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

buna ziua,am si eu o intrebare am lucrat 1 an si 6 luni pana in luna decembrie 2009 in urma restructurarilor am ramas fara servici pana in luna martie respectiv 9 martie,acum sunt insarcinata as vrea sa stiu o sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului?vreau sa va mai zic ca in cele 3 luni in care nu am lucrat nu am beneficiat de somaj
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
tataru loredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 24 Mai 2010
Cred ca da deoarece ati cotizat 12 luni in ultimele 15.
avdrg a scris:

Cred ca da deoarece ati cotizat 12 luni in ultimele 15.

Interesant si... atat! Baza legala?

tataru loredana:
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa obtineti venituri profesionale supuse impozitarii (ex: salarii) sau sa aveti perioade asimilate (ex; concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemniozat etc.).
2. Daca aveti un loc de munca din data de 9 martie puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani daca nasteti cel mai repede in februarie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alinatinu alinatinu buna ziua m-am intors in 20 noiembrie2012 la servici dupa ce am beneficiat 2 ani de concediu crestere copil. Am lucrat, deci, 2 luni.. Daca mai fac un copil, ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie nou nascut sanziana86 sanziana86 Buna ziua,am o intrebare,momentan sunt in somaj timp de6luni,pana in martie si cand ies din somaj si daca e sa ma angajez direct din somaj,am dreptul la ... (vezi toată discuția)