avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contract reprezentare?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contract reprezentare?

as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract???????
cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si reprezentare????
daca s-a dat o sentinta revocabila si vreau sa fac recurs el ma mai poate reprezenta????daca am stabilit prin contract achitarea sumei x si acum vreau sa fac recurs el imi poate solicita alta taxa???el poate sa-mi intocmesca intampinarea pentru recurs si sa refuze sa ma reprezinte si in sala de sedinte?????
Cel mai recent răspuns: ramonel78 , utilizator 20:30, 25 Mai 2010
Intre avocat si parte se incheie un contract de asistenta juridica, prin care ambele parti au drepturi si obligatii. Astfel, avocatul are obligatia de a asista partea prezenta sau de a o reprezenta cand aceasta lipseste, la fiecare termen de judecata.Are obligatia de a formula intampinari si cereri in dosar, conform sustinerilor partii.Daca in contract se mentioneaza ca avocatul il va asista si reprezenta pe client in fata tuturor instantelor, atunci el are aceasta obligatie. De obicei contractele se incheie pentru o singura faza procesuala, adica fond, apel sau recurs.
Daca vreti sa faceti recurs, vorbiti cu avocatul ,insa daca nu este stipulat in contract acesta nu va formula nici recursul si nici nu va va reprezenta decat in baza altui mandat dat de dumneavoastra, respectiv incheierea altui contract.
Avocatul va poate formula doar intampinare (cred ca ati vrut sa spuneti motivele de recurs) si mandatul sau sa se incheie aici fara sa va reprezinte mai departe daca nu are incheiat un alt contract pentru aceasta faza procesuala.
Cu stima
av.M.Hornea
Depinde cum aţi încheiat contractul De regulă contractele se încheie numai pentru prima instanţă.În cazul în care doriţi să continuaţi cu acelaşi avocat în caăile de atac sau executare silită se întocmeşte un alt contract cu alte onorarii.
Obligaţia avocatului rezultă din clauzele contractului şi se referă numai la reprezentarea în instanţa pentru care l-aţi angajat. Întâmpinarea sau recursul o poate face numai sub condiţia încheierii contractului.
as vrea sa stiu daca si in cazul recursului cheltuielile de judecata pot fi recuperate de la parat??
cum as putea recupera taxa de timbru neinclusa in sentinta fara a mai face recurs?
Obligatiile contractuale prevazute in contractul incheiat intre avocat si clientul sau sunt diverse, dar in principiu sunt de consiliere pe parcursul procesului, de asistenta si reprezentare juridica, dar poate fi incheiat si pentru o singura operatiune juridica cum ar fi redactarea unei actiuni, sau a unor motive de apel.
Fiecare contract de asistenta juridica se incheie pentru o faza procesuala.Astfel, la instanta de fond un contract, in apel un contract, in recurs alt contract.Fiecare contract presupune achitarea unui onorariu.Contractul poate fi incheiat pe un anumit termen sau nu, insa acest lucru il stabileste fiecare avocat cu clientul sau.
Astfel, daca ati achitat un onorariu pentru fond si daca actiunea este atacabila doar cu recurs, evident avocatul va solicita un alt onorariu pentru recurs.
Asistenta juridica presupune ca avocatul va asista ( dvs. ca parte sunteti prezenta) in proces si formuleaza toate apararile care sunt in interesul dvs.
Reprezentarea juridica- va reprezinta ( dvs. nu sunteti prezenta) in fata instantei si va apara interesele in cadrul procesului respectiv.
Daca veti castiga recursul, veti obtine si cheltuielile de judecata.
La a doua intrebare v-am raspuns deja in topicul deschis anterior.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va inteleg d-na avocat MARTA SIMONA PETRE ,dar nelamurirea si dilema mea este ca am fost de acord sa-i achitat onorariul si sa ma reprezinte in continuare si pentru recurs ,insa m-a refuzat pe motiv ca la Tribual lucreaza si mama dumnealui si sa nu influenteze sentinta ..insa despre aest lucru nu m-a informat de la bun inceput...simt ca ma lasa balta avum cand am cea mai mare nevoie

Alte discuții în legătură

Contract reprezentare? ramonel78 ramonel78 as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract??????? cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori, plata avocat Elenap78 Elenap78 Salut . Daca am avut avocat la proces de divort si incredintare minorii si doresc s-a fac apel la hotararea luata , trebuie s-a platesc din nou avocatul pana ... (vezi toată discuția)