avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... de la ce suma se poate solicita deschiderea procedurii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

de la ce suma se poate solicita deschiderea procedurii falimentului ?

de la ce suma se poate solicita deschiderea procedurii falimentului ?
Cel mai recent răspuns: florin1969 , utilizator 02:10, 8 Iunie 2010
Cuantumul minim al creantei pentru a putea fi introdusa cererea este de 30.000 Ron, iar pentru salariati este de 6 salarii medii pe economie - art 3 pct 12 din Legea 85/2006 - privind procedura insolventei.
deschiderea procedurii de faliment se face atunci cand redresarea unei societati comerciale nu mai este posibila, singura solutie de achitare a datoriilor sale comerciale fiind lichidarea in intregime a activului .( imposibilitatea unei persoane de a-şi plăti datoriile în mod corespunzător, această incapacitate nefiind temporară,persoanele aflate în imposibilitate de plată pot fi declarate în stare de faliment , indiferent de natura acestora - persoane fizice sau juridice).suma minima 30000 ron
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Zamfir Cristian, Avocat
militarug@gmail.com a scris:

de la ce suma se poate solicita deschiderea procedurii falimentului ?

Nu ati precizat ce era mai important
-sunteti un creditor care doreste deschiderea procedurii impotriva unei soc debitoare - atunci raspunsurile anterioare sunt corecte
-sunteti un debitor care doreste deschiderea procedurii - atunci nu exista un minim al creantei iar debitorul este obligat sa introduca cererea in 30 de zile de la aparitia starii de insolventa
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa
si daca debitorul (sa inteleg ca e vorba de Societatea cu datorii) are corespondenta in lucru cu DGFP , nu depune cererea de la ultima somatie cu debite si depunde dupa inca 3 luni cand apar noiile somatii , cererea este intemeiata?
Cazul meu este o firma care are numai acte si nimic alt ceva dar impozitul minim imi creiaza debite. Am asteptat o decizie de anulare a acestei legi dar degeaba..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa panora panora Unei societati ii este respinsa in instanta actiunea privind somatia de plata catre alt agent economic. Poate aceasta societate sa solicite insolventa acelui ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceruta de administratorul societatii sau de dgfp ? Dahrma Dahrma O societate are datorii la DGFPaproape de 30.000-administratorl doreste sa ceara insolventa societatii pe care o are.insa inspectorul de la finantele publice ... (vezi toată discuția)