Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Imi puteti spune, lunar la cate zile de concediu fara plata are dreptul un salariat?
Mentionez ca firma are 2 salariati cu salariul de 1000 lei fiecare si pentru a plati dari cat mai mici la stat, patronul vrea sa le dea pe o perioada mai lunga sau mai scurta salariul mai mic, pt a nu plati mult la stat stopaj la sursa.

In fiecare luna lucreaza cam 10 zile si restul fara plata. Este posibil? Cat timp?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , utilizator 12:33, 26 Mai 2010
Din cite stiu nu mai este precizat un anumit nr. de zile , dar concediul fara plata se acorda la cererea angajatului pentru studii sau probleme personale , cu acceptul conducerii, conform contractului colectiv de munca sau , dupa caz Regulamentului Intern de Functionare al societatii.
1. Concediile fara plata si durata lor sunt reglementate prin CCM al unitatii sau priin Regulamentul intern.
2. Nu exista, prin lege, o durata minimasau maxima a CFP. Acesta se acorda si se aproba de catre angajator la cererea salariatului.
3. Ceea ce vrea sa faca angajatorul dvs. este ilegal. Ganditi-va ca perioada de CFP nu se pune la pensie si nu beneficiti nici de protectie sociala (mai ales in caz de accidentde munca - Doamne, fereste!).
4. Faceti imediat o sesizare la ITM.
Multumesc pentru raspunsuri!

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Cristina Vasile Cristina Vasile Imi puteti spune, lunar la cate zile de concediu fara plata are dreptul un salariat? Mentionez ca firma are 2 salariati cu salariul de 1000 lei fiecare si ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce prevede regulamentul intern anca33a anca33a Buna ziua In contractul de munca nu este specificata durata concediului fara plata pe care o poate avea salariatul Am facut cerere de fara plata pe care nu ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata cristina1981 cristina1981 buna ziua am nevoie urgent de un raspuns la intrebarea mea.la cate zile de concediu fara are dreptul un angajat pe an (vezi toată discuția)