avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ TEHNIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ TEHNIC

-Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda
temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb sa
intocmeasca? Si daca le acorda si altceva in afara de 75 % din ultimul salariu
pe perioada somajului tehnic.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 5 Decembrie 2011


O comunicare scrisa in care se specifica motivele si perioada, cu semnatura de luare la cunostinta. Salariatii aflati in aceasta situatie sunt la dispozitia angajatorului pe toata perioada de intrerupere a activitatii.
Daca nu e specificat nimic in plus in CCM la nivel de unitate, salariatii beneficiaza de o indemnizatie egala 75 % din salariul de baza..


Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2007
tana, utilizator
+ angajatorul trebuie sa transmita Registrul General de Evidenta a salariatilor (modificarile intervenite) catre ITM, in termen de 5 zile si (tot in 5 zile) trebuie depuse la itm actele de suspendare a contractelor ind. de munca.
in registrul electronic de evidenta a salariatilor nu se inregistreaza suspendarile.
Sunt in situatia de a fi trimisa in somaj tehnic incepand cu luna decembrie (bun moment si-au ales) :( . Intrebarea mea este daca exista un termen limita prevazut de lege in ceea ce priveste durata acestui somaj? Va multumesc!
Nu exista o limita pentru timpul in care unitatea tine salariatii pe propria cheltuiala acasa ( din lipsa activitatii.....) dar fiind o cheltuiala fara nici un beneficiu, cu siguranta durata este scurta.
Acum,o apreciere pe un termen asa lung......luna decembrie.........poate nu s-a inteles bine si este vorba de un somaj in adevaratul sens al cuvantului nu o stagnare temporara a productiei?

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic B.E.C. ARION B.E.C. ARION -care este procedura de acordare a somajului tehnic si ce presupune aceasta in conditiile ordonantei 28/2009 (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii Raluca Pamfil Raluca Pamfil Buna ziua. Am o problema si as vrea sa o rezolv legal si bine pt. toata lumea. Firma noastra se confrunta cu probleme financiare si fiind si in domeniul ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate cf art.52 alin1 lit c din cm antonia_m09 antonia_m09 As vrea sa stiu daca la o societate cu activitate de costructii este legala suspendarea pe 30 zile a CIM angajatilor( fara plata slariilor) datorita incetarii ... (vezi toată discuția)