avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ TEHNIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ TEHNIC

-Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda
temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb sa
intocmeasca? Si daca le acorda si altceva in afara de 75 % din ultimul salariu
pe perioada somajului tehnic.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 5 Decembrie 2011
DA.am primit.Asta nu scuza gestul....stai in 75% dar hai la munca.Am de gand sa plec de la societate si vreau sa ma razbun cumva.Asta e o chestie plauzibila in conditiile in care...nu asa trebuia procedat nu?Iar la momentul ala...nu prea puteai sa faci ceva...ca era cam aiurea cu locurile de munca..,mai ales iarna.
Nu cred ca veti avea mari sanse de izbanda cu darea in judecata a angajatorului .... decizia de trimitere in somaj nu mai aveti cum s-o atacati in instanta, indemnizatia ati primit-o ... de fapt ce doriti sa obtineti in instanta?
Indemnizatia am primit-o dar, odata cu somajul tehnic nu s-au platit anumite contibutii.Daca voi mai ajunge la o anumita varsta sa iau pensie...acest pic taiat acum...nu va exista atunci.La fel ca si perioada.Ea nu va fi luata in calcul nu?Culmea e ca nu am fost singura din firma si toti am mers la serviciu.Dureros e faptul ca nimeni nu a avut curajul sa faca ceva.Toti cei care au luat masuri le-au luat dupa ce au plecat din firma si s-au legat de mai multe aspecte.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2010 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala pentru anul 2010

Pana la finele anului 2010, salariatii ale caror contracte sunt suspendate pentru somaj tehnic si beneficiaza de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, iar angajatii sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale datorate potrivit legii, pentru o perioada de 90 de zile.

Perioada pentru care salariatii ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate si angajatorii acestor salariati sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale datorate potrivit legii, constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei..

Asadar, perioadele de „somaj tehnic” care depaseau aceste zile reprezinta stagiu de cotizare cu plata contributiilor
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic B.E.C. ARION B.E.C. ARION -care este procedura de acordare a somajului tehnic si ce presupune aceasta in conditiile ordonantei 28/2009 (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii Raluca Pamfil Raluca Pamfil Buna ziua. Am o problema si as vrea sa o rezolv legal si bine pt. toata lumea. Firma noastra se confrunta cu probleme financiare si fiind si in domeniul ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate cf art.52 alin1 lit c din cm antonia_m09 antonia_m09 As vrea sa stiu daca la o societate cu activitate de costructii este legala suspendarea pe 30 zile a CIM angajatilor( fara plata slariilor) datorita incetarii ... (vezi toată discuția)