avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bunuri firma in suspendare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bunuri firma in suspendare

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sotul meu are un SRL cu asociat unic, cu activitate, fara datorii (platit inclusiv forfetar la zi), din pacate contabila a plecat definitiv in strainatate si m-a lasat balta, sotul meu fiind mai mult plecat din tara, asa ca nu stiu la cine sa apelez.
Am vrea sa suspendam activitatea firmei, insa exista o masina inmatriculata pe firma. Masina nu a fost achizitionata din banii firmei, ci asociatul a imprumutat practic firma, fiind evident scutit de plata TVA (masina a fost adusa din Germania in 2005). Pe perioada suspendarii, masina poate fi instrainata si daca da, in ce conditii? Ce se intampla cu restul obiectelor de inventar (mobilier, computere etc) pe aceasta perioada?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 15:09, 26 Mai 2010
Vindeti imobilizarile si obiectele de inventar si apoi suspendati activitatea firmei. Pe perioada suspendarii nu mai puteti emite facturi. Daca nu vindeti nu este nicio problema. Bunurile raman in firma pe toata perioada suspendarii si pot fi vandute dupa reluarea activitatii.

O mica atentionare: chiar si cu regim derogatoriu, se depun declaratii si bilanturi. Suspendarea va scuteste de plata forfetarului doar.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar odishor odishor De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar: 1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mireladaniela mireladaniela Buna ziua, as avea nevoie de sprijin intr-o problema. Sunt asociat unic intr-un SRL si vreau sa-mi ssuspend activitatea. Am cumparat anul trecut un renault ... (vezi toată discuția)