Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare limita varsta

Cum se inchide un carnet de munca dupa noua lege 49/19.03.2010 daca persoana a lucrat in grupa de munca si conform acestor conditii are o reducere de 6-7 ani pentru aiesi la pensie inainte de varsta standard adica 65 ani pt. barbati.
Se inceteaza contractul de munca cu art. 56 lit "d" ? se face doar solicitare si se tine salariatul la serviciu pana la sosirea deciziei de pensionare?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:50, 27 Mai 2010
Potrivit noilor reglementari, c.i.m. va inceta de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Pentru a intari raspunsul colegului @freeelis cititi si:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim inceteaza cu data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta? noneyro noneyro La 01 iulie 2012 imi voi depune cererea de pensionare pentru limita de varsta cu stagiul complet de cotizare. Mi s-a spus ca CM va fi desfacut de la aceasta ... (vezi toată discuția)
Cerere pensionare limita varsta - itm-ul cere incetarea contractului! corina.trandafir corina.trandafir Am salariata care a depus la firma cerere prin care solicita iesirea la pensie pentru limita de varsta. Cei de la Inspectoratul de Munca nu au vrut sa o ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala magnectical magnectical Buna ziua.As avea o nelamurire.Am un salariat care are conc. medical toata luna decembrie iar dupa, incepand cu 01.01.2012 se va pensiona .Mi-a adus decizie ... (vezi toată discuția)