avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterte copil prin testul adn
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterte copil prin testul adn

am avut o relatie cu baiatul unei vedete renumite din urma careia a rezultat un copil,respectivul este constient dar nu vrea sa recunoasca legal.Va rog sa ma indrumati unde sa merg,ce sa fac si ce drepturi are copilul in viitor.Va multumesc anticipat la indrumarile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:48, 30 Mai 2010
Puteti solicita instantei stabilirea filiatiei copilului nascut in afara casatoriei, fata de tatal sau prin formularea unei actiuni denumita actiune in stabilirea paternitatii.
Aceasta este o actiune in reclamatie de stare civila si are ca obiect, determinarea, pe calea justitiei, a legaturii de filiatie dintre copilul din afara casatoriei si tatal sau.Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei se introduce, in mod firesc, impotriva pretinsului tata.
Bineinteles se poate solicita instantei efectuarea testului ADN dar trebuie sa stiti ca nu poate fi obligat sa se prezinte la IML pentru analize.
Totusi, cu alte mijloace de proba se poate proba legatura dintre copil si pretinsul tata.
daca tatal nu recunoaste copilul, in cadrul acestei actiuni, instanta, va trebui ca, in baza probelor administrate sa dovedeasca filiatia dintre copil si tata.

Actiunea in stabilirea paternitatii este o actiune care se poate porni in termen de un an de la data:

- la care s-a nascut copilul;
- la care pretisul tata(Dl. Ionescu) a incetat sa mai ofere intretinere copilului, sau a incetat convietuirea cu mama copilului.
daca nu il recunoaste voluntar, calea de urmat este o actiune judecatoreasca.
copilul are drepturi ca orice copil, inclusiv la pensie de intretinere din partea tatalui.
singurul dezavantaj e ca procesul va dura si va fi costisitor (testul adn e scump).
Buna ziua !
Solutia o reprezuinta o actiune in stabilirea paternitatii din afara casatoriei care poate fi pornita de mama intr-un termen de un an de la nasterea copilului.
In cazul in care mama a convietuit cu pretinsul tata ori daca acesta din urma a prestat copilului intretinere, termenul de un an va curge de la incetarea convietuirii ori a intretinerii.
Actiunea apartinând copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia. (art. 60 C. Fam.)
Art. 61 C. Fam. prevede
Timpul cuprins intre a treisuta si a o sutaoptzecea zi dinaintea nasterii copilului este timpul legal al conceptiunii. El se socoteste de la zi la zi.

ultima vizita a tatalui a fost cind copilul avea 2 ani,acum copilul are 10 ani ,in aceasta perioada nu a mai tinut legatura in nici un fel.Imi puteti spune de ce suma aproximativa este necesar pt testul adn.
din cate stiu eu, este 3600 lei.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)
Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)