avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterte copil prin testul adn
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterte copil prin testul adn

am avut o relatie cu baiatul unei vedete renumite din urma careia a rezultat un copil,respectivul este constient dar nu vrea sa recunoasca legal.Va rog sa ma indrumati unde sa merg,ce sa fac si ce drepturi are copilul in viitor.Va multumesc anticipat la indrumarile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:48, 30 Mai 2010
In situatia data (copilul are varsta de 10 ani), dv. nu mai puteti introduce actiunea in stabilirea paternitatii copilului din afara casatoriei, decat copilul cand va deveni major. ;)
luckystar a scris:

din cate stiu eu, este 3600 lei.

2700 lei. in decembrie 2009 am facut testul ADN la INML. puteti cere informatii la nr 0213321217 interior 202 (laborator genetica)
cora2006 a scris:

In situatia data (copilul are varsta de 10 ani), dv. nu mai puteti introduce actiunea in stabilirea paternitatii copilului din afara casatoriei, decat copilul cand va deveni major. ;)

Doamna avocat,

Cu tot respectul imi permit sa va contrazic. Ati mai sustinut aceasta idee in alte discutii si colegi de-ai dvs. v-au contrazis si chiar un avocat care avea in derulare un proces in care mama, in numele copilului, exercita acest drept la ceva timp dupa ce acesta implinise 1 an.

Doamnei care a deschis subiectul:

Ideea de baza este ca din momentul nasterii copilului si pana la varsta de 1 an mama are dreptul sa ceara stabilirea paternitatii si face aceasta cerere in numele ei. Ea pierde acest drept in momentul in care copilul implineste varsta de 1 an. Dar...copilul, la randul lui, are dreptul de a cere stabilirea paternitatii toata viata lui (se spune ca acest drept este impresciptibil). Pentru ca minorul nu are capacitatea juridica de a face el insusi aceasta cerere cat timp este minor, legea da dreptul mamei sa faca aceasta solicitare in numele minorului pana cand acesta implineste varsta de 18 ani. Altfel spus, asistam la un drept al minorului exercitat de mama in numele copilului sau. Veti observa ca exista persoane care sustin ca desi sunt de accord cu ideea ca dreptul minorului este imprescriptibil, nu pot explica de ce mama nu il poate exercita in numele sau si nici nu pot spune cum minorul il poate exercita. Eu sustin contrariul si anume ca, in cazul dvs., mai aveti timp inca 8 ani sa exercitati acest drept in numele minorului. La 18 ani il va putea exercita singur. Cititi si o discutie similara la www.avocatnet.ro/content/for... .
DanDaniel a scris:

cora2006 a scris:

Doamna avocat,

Cu tot respectul imi permit sa va contrazic. Ati mai sustinut aceasta idee in alte discutii si colegi de-ai dvs. v-au contrazis si chiar un avocat care avea in derulare un proces in care mama, in numele copilului, exercita acest drept la ceva timp dupa ce acesta implinise 1 an.

Doamnei care a deschis subiectul:

Ideea de baza este ca din momentul nasterii copilului si pana la varsta de 1 an mama are dreptul sa ceara stabilirea paternitatii si face aceasta cerere in numele ei. Ea pierde acest drept in momentul in care copilul implineste varsta de 1 an. Dar...copilul, la randul lui, are dreptul de a cere stabilirea paternitatii toata viata lui (se spune ca acest drept este impresciptibil). Pentru ca minorul nu are capacitatea juridica de a face el insusi aceasta cerere cat timp este minor, legea da dreptul mamei sa faca aceasta solicitare in numele minorului pana cand acesta implineste varsta de 18 ani. Altfel spus, asistam la un drept al minorului exercitat de mama in numele copilului sau. Veti observa ca exista persoane care sustin ca desi sunt de accord cu ideea ca dreptul minorului este imprescriptibil, nu pot explica de ce mama nu il poate exercita in numele sau si nici nu pot spune cum minorul il poate exercita. Eu sustin contrariul si anume ca, in cazul dvs., mai aveti timp inca 8 ani sa exercitati acest drept in numele minorului. La 18 ani il va putea exercita singur. Cititi si o discutie similara la www.avocatnet.ro/content/for... .

am aceeasi parere ca aceea a colegului "dandaniel".!
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
FLORIN RADU, Avocat
Da, corect! Mi-a scapat...Multumesc pentru observatii...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)
Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)