avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cazier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cazier

daca am cazie mai am voie sa dau de permis
Regulamentul Codului rutier prevede:
Art. 34. - (1) Pt. programarea la examen în vederea obţinerii permisului de conducere, dosarul personal al solicitantului trebuie să conţină urm. documente:
a) cererea-tip, semnată de solicitant;
b) fişa de şcolarizare în care se consemnează şi avizul medicului "apt pentru conducerea vehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care se solicită examinarea. Fişa medicală se păstrează la unitatea autorizată care a pregătit candidatul;
c) certificatul de cazier judiciar;
d) copia actului de identitate;
e) chitanţele de plată a taxelor aferente obţinerii permisului de conducere.
(2) Programarea la primul examen a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere se efectuează de către unităţile autorizate la care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică.
(3) Titularul unui permis de conducere care solicită obţinerea de noi categorii sau subcategorii trebuie să depună la dosarul de examinare, pe lângă documentele prevăzute la alin. (1), şi o copie a permisului de conducere.
(4) Cetăţeanul român cu domiciliul în străinătate care solicită obţinerea permisului de conducere trebuie să depună la dosarul de examinare, pe lângă documentele prevăzute la alin. (1), o declaraţie autentificată la notarul public din care să rezulte că nu mai posedă un alt permis de conducere eliberat de o autoritate străină, dreptul de a conduce nu i-a fost suspendat ori anulat, precum şi documente din care să rezulte că are o locuinţă deţinută în proprietate sau închiriată în România.

Astfel, se solicita doar fisa de cazier fara sa existe interdictii pentru cei care au cazier in legatura cu alte fapte, singura situatie in care solicitantul nu ar putea avea dreptul de a participa la examenul de obtinere a permisului de conducere fiind situatia in care in cazier ar aparea interdictia acestuia de a conduce un autoturism pe drumurile publice, fara sa fi intervenit reabilitarea de drept sau judecatoreasca. ;)
Intr-adevar, asa cum a precizat dna avocat, nu exista nici o interdictie prevazuta de lege pentru a sustine un examen in vederea obtinerii permisului de conducere de catre o persoana ce are antecedente penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere Marek11 Marek11 Sunt rezident in Italia.Am obținut permisul de conducere în Italia, școală de șoferi examen. Mia fost suspendat pe o perioada de 3 ani. Vreau să revin in ... (vezi toată discuția)
Poate un cetățean moldovean să facă, la poliție, o cerere de renunțare la permisul de conducere moldovenesc și să obțină un permis românesc? vicutza45 vicutza45 Bună ziua.. In cazul in care o persoana detine deja un permis de conducere moldovenesc,care nu este valabil mai mult de 6 luni pe teritoriul Germaniei(nici ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat..posibila incriere la scoala...? monalisaalina monalisaalina As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:o persoana posesoare de permis cat B inca ,il are suspendat pe o perioada de 4 luni,are dreptul de a ... (vezi toată discuția)