avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 'concediere'
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

'concediere'

Buna ziua. In urma cu ceva vreme, societatea la care lucram ne-a cerut mie si colegilor sa ne facem pfa pt a nu ne mai plati ei toate darile catre stat ce decurg din plata salariilor. Acum ma aflu in concediu de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani (situatie care, probabil ca stiti, implica iesirea din asociatia familiala). Zilele trecute patronul m-a sunat sa-mi ceara sa-i predau telefonul pe care-l aveam de la firma, anuntandu-ma totodata ca doreste incetarea colaborarii cu mine. Precizez ca in acelasi timp initiaza colaborari cu alti agenti pt a face acelasi lucru pe care-l faceam eu cand lucram pt ei. Este legal? Daca nu, ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 20 Iunie 2010
Conform OUG 96/2003, Art. 21, alin. (1) "este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul: (...)
d) salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani (..)".
Acelasi articol, alin. (3) afirma ca dispozitiile de mai sus nu se aplica daca firma se supune unei reorganizari judiciare sau este in faliment.

Va rog sa ma lamuriti: dumneavoastra sunteti, in acest moment, salariata sau nu a acestei firme?

Ce fel de contract aveti, in prezent, incheiat cu angajatorul? C.i.m. sau de prestari servicii in calitate de PFA?
Inainte sa intru in cic eram pfa, deci aveam contract de prestari servicii.
Rezilierea unui contract de prestari servicii nu este supusa dispozitiilor Codului Muncii , ci ale Codului Civil.
Daca se doreste rezilierea contractului de prestari servicii, atunci trebuie sa aveti in vedere clauzele stipulate in acest sens in contractul incheiat.
Din pacate, situatia aceasta nu era prevazuta specific in contract, deci probabil ca treaba nu este ilegala, ci numai imorala...

Alte discuții în legătură

Contract srl-pfa exangajat exangajat Buna ziua As vrea daca are cineva timp, sa-mi dea un sfat in legatura cu o problema care o am cu firma pentru care am lucrat. In ianuarie am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta intr-un contract de prestari servicii maria83 maria83 buna ziua, am si eu o intrebare : poate fi inserata o asemenea clauza intr-un contract de prestari de servicii incheiat intre un SRL si o PFA? sau aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva (contract de munca + pfa) teperomanesti teperomanesti Buna ziua, Lucrez ca programator ca si majoritatea din Romania cu contract de munca (salar minim) + pfa (restul salariului care reprezinta cea mai mare ... (vezi toată discuția)