avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 'concediere'
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

'concediere'

Buna ziua. In urma cu ceva vreme, societatea la care lucram ne-a cerut mie si colegilor sa ne facem pfa pt a nu ne mai plati ei toate darile catre stat ce decurg din plata salariilor. Acum ma aflu in concediu de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani (situatie care, probabil ca stiti, implica iesirea din asociatia familiala). Zilele trecute patronul m-a sunat sa-mi ceara sa-i predau telefonul pe care-l aveam de la firma, anuntandu-ma totodata ca doreste incetarea colaborarii cu mine. Precizez ca in acelasi timp initiaza colaborari cu alti agenti pt a face acelasi lucru pe care-l faceam eu cand lucram pt ei. Este legal? Daca nu, ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 20 Iunie 2010
ck a scris:

Din pacate, situatia aceasta nu era prevazuta specific in contract, deci probabil ca treaba nu este ilegala, ci numai imorala...


Orice parte dintr-un contract de prestari servicii poate denunta unilateral rezilierea contractului , dar in conditiile stabilite prin contract.
Imposibil de crezut ca in contrcatul incheiat intre dvs si societatea resoectiva nu sunt clauze referitoare la rezilierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract srl-pfa exangajat exangajat Buna ziua As vrea daca are cineva timp, sa-mi dea un sfat in legatura cu o problema care o am cu firma pentru care am lucrat. In ianuarie am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta intr-un contract de prestari servicii maria83 maria83 buna ziua, am si eu o intrebare : poate fi inserata o asemenea clauza intr-un contract de prestari de servicii incheiat intre un SRL si o PFA? sau aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva (contract de munca + pfa) teperomanesti teperomanesti Buna ziua, Lucrez ca programator ca si majoritatea din Romania cu contract de munca (salar minim) + pfa (restul salariului care reprezinta cea mai mare ... (vezi toată discuția)