avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt si minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt si minori

Am o problema mai delicata. Acum vreo trei luni venea o fata de 12 ani la mine sa o ajut la teme. Intr-una din zile pe cand eram la toaleta cu fiul meu, mi-a luat din casa suma de 200 lei si o bratara din aur de 12 grame. A recunoscut tot mi-am recuperat banii, dar bratara nu. mi-a spus ca a dat-o nu stiu cui, ma rog. Am mers la politie , a fost chemata si ea, a recunoscut si din 12 martie tot astept un raspuns. Exista vreo cale legala sa-mi recuperez banii pe bratara macar?
Ea poate ramane nepedepsita desi este cam la a treia abatere? Asta am aflat dupa ce mi-a furat si mie din casa. Se poate sa ramana totul asa? Ce as putea face?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: dana canaziru , utilizator 16:36, 31 Mai 2010
Parintii (persoanele responsabile civilmente) sunt cei care raspund pentru faptele produse de copiii lor minori, dar sunt convins ca si dvs. stiati asta, nu-i asa?

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Din punct de vedre penal minora nu va raspunde. Insa daca ati depus plangere va puteti consitu parte civila , iar parintii ei pot raspunde pentru delictul civil...
si atunci Politia nu ar trebui sa faca ceva in acest sens?
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
dana canaziru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost furata marryy_lm marryy_lm am lasat unei familii vecine cheia de la casa sa mai ude florile. nepoata lor in virsta de 14 1/2 ani a intrat cu chei in casa si a furat toate bijuteriile din ... (vezi toată discuția)
O prietena a fost la mine in casa si mi a furat o bratara dè ... Ancutzyk Ancutzyk O prietena a fost la mine in casa si mi a furat o bratara dè aur .o mai pot recupera?ce trebuie sa fac?? (vezi toată discuția)
Participatie improprie cami tei cami tei De curand am fost vizitati de hoti! Dupa ce au furat ...20 ani din viata noastra...in bijuterii cu pietre pretioase....minorii( sub 14 ani!!!!) ...declara ca ... (vezi toată discuția)