avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere

Buna seara, tocmai am terminat divortul. Copilul mi-a fost incredintat mie, urmand ca tatal sa plateasca pensia de intretinere incepand cu data introducerii actiuni (01.09.2009). Pana la finalizarea divortului am locuit impreuna. Acum imi spune ca nu trebuie sa plateasca pensia decat incepand cu luna iunie (nu cu septembrie 2009, cu toate ca el nu a contribuit la cresterea copilului decat cu sume infime). Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Veliscu , utilizator 23:26, 31 Mai 2010
Trebuie sa respecte hotararea, mai ales daca este definitiva si irevocabila.
Problema este ca el este avocat. Imi spune ca am locuit impreuna si nu trebuie sa plateasca decat incepand cu iunie cand noi (eu si copilul ne mutam). Ce ar trebui sa fac?
Nu este adevarat, iar daca refuza in continuare, aveti la dispozitie si o plangere penala conform art. Art. 305 litera c) Cod penal
c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara consecinte ameliamutu ameliamutu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. S-a pronuntat divortul cu obligarea tatalui la plata pensiei alimentare incepand cu data introducerii ... (vezi toată discuția)
Divort dana 50 dana 50 am divortat iar copilul minor mia fost incredintat mie ,fostul sot trebuie sa imi plateasca intretinerea ,cum se procedeaza.Divortul s-a terminat in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Pensie neplatita cristinat33 cristinat33 suntem divortati din 2005.La inceput mi-a platit pensie alimentara.Din iunie 2006 pana in mai 2007 nu mi-a platit pensie alimentara pe motiv ca am stat in ... (vezi toată discuția)