avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal sau nu?

ma facut un accident fara victime
alcolemia a fost de 0,80 in sange, risc dosar penal ,care este procedura, se judeca la parchet in cazul unei amenzi contraventionale, as vrea sa stiu ce ma asteapta
nu am mai avut alte abateri
stie cineva
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:54, 2 Iunie 2010
Daca alcoolemia in sange este de 0,8 la mie aceasta
este infractiune si vi se va i9ntocmi dsoar penal.
Avand in vedere ca acoolemia este la limita va
sfatuiesc sa solicitati recalcularea alcoolemiei
prin expertiza la INML Mina Minovici.
In urma adminsitrarii probelor se paote dispune
aplciarea unei amenzi sau se poate dispune trimiterea
in judecata.
Angajati un avocat. Este foarte important sa fiti asistat din primele momente de dupa producerea accidentului pentru a propune probele necesare in vederea apararii dv. Conduita dv., de asemenea, este foarte importanta in cursul procesului penal. ;)

Art. 87 alin. (1) din OUG 195/2002 prevede:
" Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o imbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 5 ani." Sublinierea imi apartine.
Conducerea unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica de fix 0,8 (nu peste) nu constituie infractiune, ci contraventie. Va alegeti cu o amenda si suspendarea dreptului de conducere pe 90 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,81 cassanova_rik cassanova_rik la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)
Alcoolemie lazarv lazarv am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Am avut alcoolemia de 0.44 in aerul expirat, s-a inceput deschiderea dosarului penal si ... (vezi toată discuția)