avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire telefonica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire telefonica

buna! ce pot sa fac? ma suna un barbat cu numar de vodafone, ma ameninta k ma sechestreaza si ma violeaza, k ma urmareste de un an si jumatate, etc, mia zis sa ma intalnesc cu el, lam refuzat si de atunci.......ploua cu amenintari. mam interesat cine este, dar nu pot sa aflu! as suna la politie, dar.....nu stiu daca se rezolva ceva.? ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:52, 2 Iunie 2010
Puteti face o plangere pentru amenintare la politie, urmand ca acestia sa afle cine este cel de la capatul firului...

avocat Radu Stan
Eu am fost in situatia ta. Fa o plangere la politie. Poti sa iti schimbi si telefonul.
Potrivit articolului 206 din noul Cod penal, "fapta persoanei care, în mod repetat, urmăreşte victima ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă".

De asemenea, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă sau conţinut alarmează victima, se pedepseşte cu...

închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă".

dumneavoastra trebuie sa faceti plangere penala la politie pt a se pune in miscare actiunea penala.
@racaru: Ceea ce ati citat mai sus nu se regaseste in codul penal in vigoare (singurul relevant de altfel). Va rog sa nu induceti utilizatorii in eroare. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

@racaru: Ceea ce ati citat mai sus nu se regaseste in codul penal in vigoare (singurul relevant de altfel). Va rog sa nu induceti utilizatorii in eroare. Multumesc.


[ link extern ]

Sunteti sigura?
Atunci acest site este eronat!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Hartuire radulescu_stefan radulescu_stefan buna ziua,am o problema cu un fost,, prieten\",a inventat o datorie care ba e mai mica ba mai mare,ia spus mamei lui ca-mi da mie bani,iar acum mama lui cit si ... (vezi toată discuția)
Hartuire ana88 ana88 Am o problema cu un fost angajat pe care l-am concediat. Acesta ma suna de pe numar privat si imi vorbeste urat, imi aduce injurii si ma ameninta ca imi va ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)