avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire telefonica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire telefonica

buna! ce pot sa fac? ma suna un barbat cu numar de vodafone, ma ameninta k ma sechestreaza si ma violeaza, k ma urmareste de un an si jumatate, etc, mia zis sa ma intalnesc cu el, lam refuzat si de atunci.......ploua cu amenintari. mam interesat cine este, dar nu pot sa aflu! as suna la politie, dar.....nu stiu daca se rezolva ceva.? ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:52, 2 Iunie 2010
Sunt foarte sigura, iar acel site nu e eronat, pur si simplu omite sa spuna ca noul cod penal va intra in vigoare la data stabilita prin legea de punere in aplicare, lege care inca nu a fost adoptata.
Potrivit articolului 206 din noul Cod penal, "fapta persoanei care, în mod repetat, urmăreşte victima ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă".

De asemenea, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă sau conţinut alarmează victima, se pedepseşte cu...

închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă".



Nu am inteles..este in vigoare sau nu codul penal de mai sus?
"Ceea ce ati citat mai sus nu se regaseste in codul penal in vigoare (singurul relevant de altfel"


Ori nu se regaseste in actualul ori se va regasi in cel care urmeaza sa intre?
Din exprimarea dvoastra nu se intelege..


Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
ContSters125947, utilizator
Nu stiu de ce nu s-a inteles. Ceea ce a fost citat mai sus este din noul cod penal, care nu este in vigoare la acest moment. Va intra in vigoare candva, nu se stie cand. Evident, textele respective nu sunt in codul penal care e acum in vigoare.

Nu am inteles..este in vigoare sau nu codul penal de mai sus?

Asa cum am mai spus, nu.

Ori nu se regaseste in actualul ori se va regasi in cel care urmeaza sa intre?

Ambele, nu se exclud. Nu se regaseste in actualul cod, ci in cel care va intra in vigoare.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Multumesc frumos!
Acum am inteles!
Dar hartuirea acum, in baza carui articol din codul penal se pedepseste?
Momentan nu exista incriminare (e pedepsita numai hartuirea inteleasa ca "comportament nedorit, legat de sexul persoanei, având ca obiect sau ca efect lezarea demnităţii persoanei în cauză şi crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor", deci alta mancare de peste). Exista infractiunea de amenintare, dar e diferita.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire radulescu_stefan radulescu_stefan buna ziua,am o problema cu un fost,, prieten\",a inventat o datorie care ba e mai mica ba mai mare,ia spus mamei lui ca-mi da mie bani,iar acum mama lui cit si ... (vezi toată discuția)
Hartuire ana88 ana88 Am o problema cu un fost angajat pe care l-am concediat. Acesta ma suna de pe numar privat si imi vorbeste urat, imi aduce injurii si ma ameninta ca imi va ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)