avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... iesire din asociatie firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

iesire din asociatie firma

buna ziua,
in urma cu trei luni o persoana de origine italiana, care a dorit sa deschida o firma in Romania, m-a rugat sa-l ajut cu actele si toate demersurile. Datorita faptului ca, eu pe adresa unde urma sa declar sediul firmei lui, am propria mea firma unde sunt asociat unic, de la C.C.I- mi s-a comunicat ca pentru a declara sediul firmei lui la aceeasi adresa, trebuie sa intru ca asociat in firma. Am acceptat, si am intrat cu 5% . Pe mine nu m-a interesat castigul sau profitul. Acum el are probleme datorita faptului ca nu intelege sistemul legal din Romania si vrea sa inchida firma. Dar problema este ca pentru acest italian, a inchide inseamna sa urce in masina si sa plece. Va rog sa ma invatati cum sa fac sa ies din asociatia cu el, astfel incat sa nu ma trezesc cu alte probleme pe cap. Eu nu am facut decat sa-l ajut cu casa pentru adresa. In firma nu m-am bagat si nu stiu ce face. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters150057 , utilizator 23:10, 2 Iunie 2010
Procedati la fel ca atunci cand v-ati ascociat...dar invers.

Hotarare AGA in care hotarati ca-i cedati partile sociale(semnata de asociati)
Eventual mentionati in hotararea AGA ca sediul este dat in folosinta pe o perioada de un an...ca sa scapati in 12 luni de SC.
Va intalniti la Oficiul Registrului Comertului, completati cererile, platiti taxele si gata.

Succes
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator
chrispeer a scris:

buna ziua,
in urma cu trei luni o persoana de origine italiana, care a dorit sa deschida o firma in Romania, m-a rugat sa-l ajut cu actele si toate demersurile. ...
... Acum el are probleme datorita faptului ca nu intelege sistemul legal din Romania si vrea sa inchida firma.

De ce va complicati cu iesirea din asociatie, daca tot se doreste inchiderea ei?
Procedati direct la inchiderea firmei la ORC si Administr. Finantelor si gata.
Problema este ca eu nu stiu cand doreste sa inchida firma.Exact asta spuneam, ca pentru el a inchide inseamna a incuia usa, a te urca in masina si a pleca in Italia. Ei...si aici intervin eu. Fiind in Romania, ma pot astepta ca finantele si toti sa fie pe capul meu. Ori eu, nu am facut decat sa-l ajut cu sediul social si asa iata-ma in firma lui. Nu stiu ce ma asteapta daca el dispare fara sa-si regleze obligatiile in Romania.
Va multumesc!
Banuiesc faptul ca italianul este si administratorul firmei.
In atare conditiuni, nu aveti nici o bataie de cap.
Toate obligatiile de depunere bilanturi, plati, impozite, TVA-uri etc.., ii revin lui.
Singura problema este ca va va veni multa maculatura pe adresa dv. care este si sediul social, de la diversi creditori.
Dupa o perioada, firma va fi radiata de la sine prin nedepunere de toate cele necesare.
Asa este...Alfonso este administratorul firmei.Daca spuneti ca locuinta mea sau eu nu vom fi avea de suportat consecintele, atunci nu incerc sa ma retrag acum, tocmai pentru a nu-i da de inteles ca imi este asa teama. Deja am nopti de nesomn la gandul ca am vrut sa fac un bine si eu sau copii mei ne-am putea pomeni cu cine stie ce probleme pe cap.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de mare ajutor!!! BogdanBvB BogdanBvB Buna ziua, Va scriu cu o problema delicata pt mine. In urma cu 6 luni am infiintat o firma alaturi de X.fiind cunoscut de al meu l-am luat alaturi de mine,el ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator andex andex Buna ziua, Am si eu o problema, sper sa puteti sa ma ajutati. Este o firma care isi incheie activitatea la sfarsitul lunii. Firma numai are datorii, nici ... (vezi toată discuția)
Convocare aga corina30tg corina30tg Cum trebuie formulata o scrisoare oficiala de convocare AGA a unui SRL cu 3 asociati, unul fiind si administrator, avand ca subiecte de discutie demisia din ... (vezi toată discuția)