avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politisti comunitari abuzeaza de putere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politisti comunitari abuzeaza de putere

Buna ziua ! Politistii comunitarii ... oamenii care au iesit din grota si s-au trezit cu puterea legii in mana .

problema mea incepe in felulu urmator .
Am coborat in fata scarii cu cainele meu de rasa Pitbull . pe aleea din fata blocului am fost abordat de un politist comunitar care m-a legitimat si mi-a zis ca nu am bodnita la caine si ca imi da amenda. am incercat sa ii explic ca nu plec niciunde din fata blocului . Ca nu i-am pus bodnita deoarece e foarte cald si e un caine cuminte . A chemat 2 echipaje de politie comunitara care au venit cat ai zice peste .. la asemenea caz periculos . mi-au zis ca imi dau amenda 1000 lei pentru nepurtare de bodnita . am incercat sa explic ca nu e un caine agresiv, ca sunt in fata blocului. si accest stimabil domn comunitar a zis ca acceasta rasa de caini e foarte periculoasa si ca nu ar trebui scos ziua afara deoarece e foarte cald si din cauza caldurii o ia razna si poate ataca pana si stapanul :)) atunci m-a bufnit rasul deoarece facea si pe medicul veterinar , mare crescator de caini . am incercat sa explic ca toti vecinii ma cunosc ca toti copii se joaca cu catelusha mea ... am fost chemat sa semnez amenda si am prins cainele cu lesa de banca . atunci domnul comunitar dresor a incercat prin diferite mijloace sa imi intarate catzelu facandu-se ca da cu piciorul in el . ! din pacate nu am martori am primit amenda 10 milioane ! si nu stiu ce sa fac . Amenda nu am semnat-o as vrea sa o contesc dar nu vreau sa pierd timpul degeaba prin tribunal .! As dori si eu un sfat !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:07, 8 Iunie 2010
Potrivit OUG nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi
ART. 1

În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin câini periculoşi se înţelege câinii aparţinând următoarelor rase, grupate în două categorii, după cum urmează:

categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;

categoria a II-a: câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.
ART. 6

(1) Accesul câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. a) în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum şi în alte locuri publice, cu excepţia drumurilor publice şi a căilor de acces către acestea, este interzis.

(2) Accesul câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. a) în părţile comune ale imobilelor în care sunt deţinuţi, pe drumurile publice şi pe căile de acces către acestea este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham de către proprietar ori de către deţinătorul temporar.


Parerea mea este ca va aflati in culpa
In plus fata de prevederile de mai sus exista in cele mai multe cazuri HCL-uri care reglementeaza aceasta problema
Cu toate acesteaa puteti ataca procesul verbal, dar nu cred ca veti avea castig de cauza avand in vedere cele expuse de dumneavoastra


Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
cipri_h, utilizator
Cipri are dreptate sub aspect legal.
Din nefericire pentru dvs,politistul a procedat corect,cainele dvs,considerandu-se a fi un caine potential periculos,rasa respectiva prin lege fiind considerata agresiva.
Este posibil sa aveti un caine cuminte,dar legea va obliga sa ii puneti botnita si cum nimeni nu poate invoca necunoasterea legii...
Marea problema cu acesti caini este ca sunt imprevizibili.
Singurii cani care se uita urat la mine acestia sunt.Au anumite dereglari de natura psihica...
Trebuie sa aveti grija deoarece se pot repezi fara sa va asteptati la asa ceva.Chiar daca ati luat amenda pe viitor nu veti mai risca un dosar penal...
Deci, priviti partea plina a paharului.
Nu aveti sanse foarte mari dar daca contestati procesul - verbal de contraventie nu aveti ce sa pierdeti. Nu ati precizat ora la care s-a intamplat; daca era o ora la care nimeni nu se afla in fata blocului si, deci nimeni nu era pus in pericol..ar fi o sansa! Si daca cineva, a vazut poate de la balcon aceasta situatie si ar putea pune marturie in acest sens ar fi si mai bine.

Alte discuții în legătură

Este nevoie de botnita pentru rottweiler? adiut89 adiut89 Am un rottweiler si nu stiu daca este obligatoriu bornita sau nu ? are aproape 3 ani e mare dar nu stiu daca este obligatoriu ? in lesa il tin tot timpu cand ... (vezi toată discuția)
Impuscare caine in oras MITULINA MITULINA As dori sa stiu daca un detinator de arma de vanatoare are voie sa impuste un caine in oras, pe stada, in plina zi? Sincer eu cred ca nu... Ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Buna.imi puteti spune,va rog daca exista vreo actualizare recenta ... Daniela005 Daniela005 Buna.Imi puteti spune,va rog daca exista vre-o actualizare recenta a legii cu privire la detinerea cainilor periculosi?Care sant cainii considerati ... (vezi toată discuția)