avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul celuilalt vehicul mi/a taiat fata incercand sa vireze stanga, eram intre blocuri.Am sigurare CASCO, intreb, daca incheiem intelegerea amiabila, fara a fi implicata politia, cei de la CASCO imi vor repara masina?
Cel mai recent răspuns: diana_76 , utilizator 08:49, 7 Iunie 2010
In primul rand, mergeti degeaba la asigurari daca nu sunteti de acord cine e de vina pentru producerea accidentului. La societatea de asigurari va duceti numai cand toate persoanele implicate sunt de acord ca x este vinovat. In cazul in care nu exista o astfel de intelegere trebuie sa va adresati Politiei rutiere.
Da, asiguratorul casco va acorda despagubiri, indiferent de faptul ca dvs. sunteti sau nu vinovata de producerea accidentului.

Insa , in eventualitatea in care nu se realizeaza constatul amiabil , atunci constatarea vinovatiei unei parti trebuie sa rezulte dintr-un proces-verbal intocmit de agentul de politie rutiera .

Asa incat , pentru obtinerea unei despagubiri casco ( care nu se poate face in lipsa unui document din care sa rezulte cauzele, imprejurarile producerii accidentului, partile implicate si in principiu si vinovatia) , nu are relevanta daca dumneavoastra ati fost vinovata.

In cazul in care cealalta parte este vinovata , asiguratorul casco va recupera despagubirea acordata dvs. de la asiguratorul RCA al acestuia, sau direct de la cond. auto.vinovat (depinde de situatia concreta).

Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
MIHAELA MOCENCO-KAMBERIAN, Avocat
multumesc
Subscriu la cele de mai sus, cu precizarea ca trebuie sa mergeti la politie in 24 h de la data accidentului, altfel, depasirea acestui termen va lasa fara permis de conducere. Deci, fuga la politie pentru declararea accidentului !
Daca ajungeti la o constatare amiabila autoturismul pagubitului se repara pe asigurarea RCA a vinovatului.

Alte discuții în legătură

Dauna rca andradamaier andradamaier Buna ziua. acum cateva zile am avut un accident.eram in depasire(regulmentara), cel pe care urma sa il depasesc a virat stanga in ultimul moment si l-am lovit ... (vezi toată discuția)
Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)
Mi se suspenda permisul sau nu flanko flanko am avut parte de o intamplare neplacuta conducand o masina luata in leasing de firma la care lucram am fost lovit in spate de un sofer neatent .Am completat ... (vezi toată discuția)