avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? Multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: DAN921125 , utilizator 15:44, 10 Noiembrie 2015
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum d date relevante
Evenimentul rutier soldat numai cu pagube materiale a fost solutionat amiabil sau a fost informata politia rutiera?
In cazul in care un autovehicul este depistat sau implicat intr-un eveniment rutier, circuland in trafic fara a detine o polita RCA valabila, proprietarul in temeiul disp art. 64 din Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile din Romania, va fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei
Suplimentar ,in temeiul disp Cod rutier art. 112, litera s, si la art. 112 va fi primi si sanctiune complementara= retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numerele de inmatriculare.
La retinerea certificatului, politistul rutier elibereaza conducatorului de vehicul o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.
Da, doar pagube materiale. Stiu ce se dispune pentru inexistenta politei RCA...sa spunem ca respectivul, cel cu polita RCA, anunta politia rutiera si primesc acele sanctiuni...cine repara masinile? Daca nu anunta politia rutiera...se poate rezolva pe cale amiabila daca el a fost de vina, dar eu nu am RCA?
Buna ziua,

IPOTEZA: Conducatorul Masini cu RCA - este vinovat - si produce pagube unei masini fara RCA.

Vinovatul de producerea accidentului (masina cu RCA) suporta pagubele, iar daca detine asigurari:
- polita lui RCA, ASIGURATORUL RCA - plateste pagubele masinii fara RCA;
- polita lui CASCO (daca are asigurare) - ASIGURATORUL CASCO - plateste pagubele masinii cu RCA.

Atentie:
-daca s-a intocmit constat amiabil, vinovatia este stabilita de societatea/ societatile de asigurare implicate, in functie de dinamica accidentului (exista un protocol in acest sens), existand posibilitatea sa acorde si culpa comuna (in acest caz fiecare suporta pagubele in mod proportional stabilirii culpei).
-daca s-a intocmit PV de la politie, atunci vinovatia este deja stabilita.

[Va rog sa nu mai puneti link spre site-ul propriu in interiorul mesajelor. Multumesc.]
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
Admin, administrator
Va multumesc! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amiabila in caz de accident andra-celia andra-celia buna seara,daca am avut un accident rezultat cu avarii usoare si nu sunt vinovat,daca ma inteleg amiabil asta inseamna ca trebuie sa ii dau si eu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Repararea mașinii vinovatului după constatarea amiabilă: cum se procedează dacă cel lovit s-a răzgândit, spunând că nu mai vrea să se complice cu asigurătorul? bklash3 bklash3 Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident in care am fost vinovat. Cel din fata a franat brusc, eu neatent si am intrat in el. Au fost doar pagube ... (vezi toată discuția)
Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)