avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... filmarea sedintelor consiliului local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

filmarea sedintelor consiliului local

Am dreptul ca cetatean, sa filmez la sedintele deschise ale consiliului local?
Poate interzice primarul accesul cetateanului in sala de sedinte al consiliului local cu aparate de filmat sau fotografiat.
Cel mai recent răspuns: Taurus , utilizator 21:39, 5 Iunie 2010
legea nr. 52/2003
" ART. 11
(1) Autorităţile publice prevăzute la art. 4 sunt obligate să elaboreze şi să arhiveze minutele şedinţelor publice. Atunci când se consideră necesar, şedinţele publice pot fi înregistrate.
(2) Înregistrările şedinţelor publice, cu excepţia celor prevăzute la art. 6, vor fi făcute publice, la cerere, în condiţiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public."
In calitate de simplu participant, nu este posibil sa inregistrati dvs. sedinta publica, fara acordul presedintelui de sedinta, nu al primarului, insa puteti propune asta consiliului local, dupa care, puteti solicita inregistrarea sedintei:)
Multumesc de raspuns. Am o alta intrebare: Daca e legal sa filmeze un conslier local?
Cu acceptul presedintelui de sedinta ( nu primar, repet pentru ca, astia au senzatia ca ei sunt keia si lakata intr-o u.a.t.) poate filma oricine are aprobarea( consilieri locali, cetateni, primar, secretar). :)
In cazul in care nu sunteti lasat sa filmati, solicitati secretarului consemnarea exacta a celor discutate! ( aveti dreptul, iar daca acesta nu se conformeaza, sesizati comisia de disciplina). :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sedinta de consiliu local sehu sehu Buna ziua ! In calitate de consilier local, am dreptul sa filmez o sedinta de consiliu care sa fie transmisa live, fara a cere aprobarea consiliului ? ... (vezi toată discuția)
Pot înregistra ședința de consiliu local?eu sunt consilier ... gheorghetatuta@yahoo.com gheorghetatuta@yahoo.com Pot înregistra ședința de Consiliu local?Eu sunt consilier și președinte de ședință. Cum se procedează? (vezi toată discuția)
Inregistrarea sedintelor consiliului local flexi flexi Daca o sedinta de consiliul local este inregistrata audio , exista vreun act normativ care obliga sa se faca anuntul cu privire la acest aspect? (vezi toată discuția)