avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog , o speta partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog , o speta partaj

Sunt casatorit de cca 10 luni si din pacate nu mai merge. Cu cca 1 luna inainte de casatoria civila m-am inscris in programul rabla si am contactat un credit prin banca ptr achizitionarea unui auto. Am platit acel 5 % avans dealerului, am radiat rabla( bun propriu dinaintea casatoriei),am dat un avans la banca cu o zi inaintea zilei in care am scos actele de casatorie si in dimineata nuntii am fost la banca si am semnat contractul de credit si banca mi-a virat diferenta de bani catre dealer. Creditul este pe numele meu si tot eu am platit fiecare rata masina si rata asigurare CASCO. Intrebarea este daca este considerat bun comun sau bun propriu ? Am locuit impreuna cu sotia cca 3 luni dupa care am locuit separat fiind despartiti in fapt. Va rog sa ma ajutati sa aflu care este situatia masinii si ce repercursiuni are asupra partajului. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:33, 14 Mai 2007
Stai foarte linistit pentru ca nu este bun comun acea masina si nu va intra la partaj.Bunurile care vor intra in partaj sunt doar bunurile dobandite, proprietate comuna, in timpul casatoriei.Nu ai de ce sa-ti faci griji!:D
Da, in principiu asa e, insa daca apare sotia si dovedeste ca a platit si ea... nasol. Pentru ca din bunurile achizitionate inainte de casatorie daca s-a platit vreo parte dupa casatorie, acea parte se considera comuna. Trebuie sa dovediti ca nu ati platit decat dv., ca ati stat, in fapt, foarte putin timp impreuna, ca ati avut banii separat etc.
In acest sens va sfatuiesc sa va preconstituiti probe, ar fi mai bine si mai simplu decat sa nu puteti dovedi la partaj clar.
Asta este parerea mea. Eu am impartit lucruri care aparent apartineau ca bun propriu doar unuia dintre soti, de aceea ar fi mai bine sa va luati precautii.
In divorturi lucrurile nu sunt ceea ce par a fi si judecatorii stiu asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj SofianZanfir SofianZanfir Buna ziua, Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)