avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decont cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decont cheltuieli

Am organizat o expozitie de prezentare de animale(pentro o asociatie).In cadrul acestei expozitii s-au cheltuit da catre presedinte o suma de bani(s-au achizionat produse de la persoane fizice, necesare protocolului fara factura).
Este corect sa intocmesc un proces verbal pe care sa-l semneze membrii fondatori ai asociatiei, si in baza acestuia sa scad aceasta suma din casa?Mentionez ca aceste sume vor fi inregistrate ca si cheltuieli nedeductibile, la finele anului fiind impozitate.Esre corect daca procedez in acest fel, in caz contrar cum ma pot scadea cu aceste sume?
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 15:35, 4 Iunie 2010
Procesul verbal nu este document justificativ. Ati putea incheia cu Presedintele o conventie civila de prestari servicii (prn care el se obliga sa organizeze evenimentul) si in baza acestei conventii ii restituiti banii cheltuiti de el, dar mare atentie: la acea suma se calculeaza impozit de 16% pe care asociatia il plateste in numele persoanei care incaseaza banii( a presedintelui)- cu titlu de impozit pe venit- si apoi suma va fi impozitiata iarasi ca si cheltuiala nedeductibila. Trebuie vazut insa statutul asociatiei, sa nu interzica asemenea conventii intre asociatie si membrii conducerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera sponsorizare reciproca ? Alina_Marele Alina_Marele O firma este membra a unei asociatii profesionale. Firma sub titlu de sponsorizare ii vireaza asociatiei in anul n o suma. Asociatia profesionala, in ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu subventia pe pasunat a unei comunitati bil63 bil63 Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai succinct in problema noastra. In anul 2003 in localitatea noastra a luat fiinta o filiala a asociatie a crescatorilor ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli xerox, transport asociatie de proprietari Lidiaeurope Lidiaeurope Buna seara. Spuneti-mi va rog daca presedintele asociatiei de proprietari a cumparat consumabile necesare asociatiei din banii proprii,cum ii poate ... (vezi toată discuția)