avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier judiciar

la ce perioada de timp se face reabilitare judiciara de la sine la o condamnare de 7luni? Tin sa va spun ca eu am suferit o condamnare de 1,6luni si dupa 7ani de la condamnare m-am dus sa scot cazierul judiciar si mi la dat in alb,nici nu ma asteptam sa-l iau asa,care este motivul ,cred ca perioada de timp,,,,
Cel mai recent răspuns: Avocat Czifra Erich , Avocat 19:34, 9 Iunie 2010
Daca ati avut o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei si in perioada termenului de incercare nu ati mai comis infractiuni, v-ati achitat oblgatiile civile...a intervenit reabilitarea de drept.
Condamnarile pana intr-un an de zile se reabiliteaza de drept, daca cel condamnat nu mai savarseste nici o fapta in decurs de 3 ani!
Potrivit art. 134 Cod Penal, a intervenit reabilitarea de drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)