avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acid clorhidric = ilegal de detinut fara autorizatie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acid clorhidric = ilegal de detinut fara autorizatie?

Buna ziua, am gasit pe internet un magazin din care se pot cumpara substante ca acid clorhidric (30%) sau hidroxid de sodiu (soda caustica) ca materiale didactice, impreuna cu alte substante si instrumente folosite in chimie. Am intrebat prin e-mail si vand produsele si persoanelor fizice, dar tot mi se pare in neregula ca poti sa obtii astfel de substante fara autorizatie. Am citit lista substantelor controlate si aceste 2 substante erau trecute ca precursori, dar nu scrie explicit ca e ilegal sa le detii (sau poate nu am inteles eu #-o ).

Intrebarea mea este: este legal sa cumperi/detii aceste 2 substante fara autorizatie, si daca da, exista o cantitate-limita?
Cel mai recent răspuns: Banana13 , utilizator 19:19, 19 Ianuarie 2022
Buna ziua !
Legea reglementează activităţi ca producerea, deţinerea sau orice activitate privind circulaţia produselor, substanţelor şi preparatelor toxice. In acest sens va pot spune ca aceste activitati( ca cele descrise de dumneavoastra mai sus) sunt activitati ilegale, daca nu au autorizatiile prevazute de lege.
In acest sens cititi aici:www.isjcta.ro/.../Actiuni%20pentru%20autorizarea%20detinerii%20si%20utili...
Cu stima !
salut . De unde iau si eu in scop didactic acid clorhidric ? un link
[ link extern ]
[ link extern ]
Eu am luat de aici. (fara autorizatie, pe persoana fizica)(sper sa nu vina politia la mine la usa:))
PS: pt a ma eschiva de orice vina, tin acidul clorhidric intr-un spatiu bine ventilat, in conditii de maxima siguranta
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Banana13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea despre detinerea acid azotic? ipop72 ipop72 daca se poate sa-mi oferiti niste linkuri cu ceea ce prevede legea despre detinerea de acizi azotic,clorhidric...VA MULTUMESC MULT! (vezi toată discuția)
Buna ziua unde pot gasi lista cu substantele toxice interzise ... panseluta1234 panseluta1234 Buna Ziua unde pot gasi lista cu SUBSTANTELE TOXICE interzise (nu lista cu substantele chimice periculoase)? si aicea fac referire la Art. 359 Noul Cod Penal ... (vezi toată discuția)
Pentru a deschide un coffee shop in romania(constanta) claudia536 claudia536 Vreau sa deschid un cofee shop si ma intereseaza ce acte imi trebuiesc si ce conditii pentru a deschide aceasta afacere. Daca sunt legale si se pot vinde in ... (vezi toată discuția)