avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... slutire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

slutire?

Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm.
Cel mai recent răspuns: ContSters119945 , utilizator 14:01, 11 Iunie 2010
practica judiciara a statuat ca aceasta situatie intra sub incidenta dispozitiilor cuprinse in art.182 C. Penal.
Ca sa va raspund scurt si la obiect: DA!

avocat Radu Stan
De ce sa fie neaparat slutire?
Depinde foarte mult de aprecierea instantei, in sensul in care prejudiciului estetic este sau nu remediabil.
In ceea ce priveste pierderea dintilor, depinde foarte mult locatia lor, in sensul ca va fi slutire daca respectivii dinti sunt din partea din fata a danturii, insa in caz contrar nu va fi retinuta agravanta slutirii.
Slutirea este o forma calificata a infractiunii de vatamare corporala grava,aceasta notiune,despre care se face vorbire in disp.art.182 c.pen,nu cunoaste totusi o definitie legala,motiv pentru care in doctrina medico-legala sunt numeroase dicutii pe acest subiect,existand o cazuistica bogata si complexa,in acest sens.
In literatura juridica ,slutirea este calificata ca o deformare importanta,evidenta,vadita,morfologica si/sau estetica,a unei regiuni anatomice,indiferent de localizarea acesteia,care creeaza victimei ,sub efectul unei agresiuni,un real prejudiciu fizic sau psihic.
Notiunea de prejudiciu de agreement,este mai cuprinzatoare,in ea regasindu-se si temenul de prejudiciu estetic,ambele putand fi intemnizate conform recomandarii CE-CEDO(Protocolul 11 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului din 1994)
Da, conform situatiilor intalnite in practica pierderea dintilor reprezinta slutire, deoarece se considera ca inlocuirea lor cu unii artificiali nu repara intrutotul decat eventual aspectul estetic, insa functiile dintilor naturali sunt irecuperabile.

Alte discuții în legătură

Slutirea StefaniaBRB StefaniaBRB Buna ziua, am si eu o nelamurire. In urma unei altercatii intr-o discotea din localitate, am ramas cu un semn pe fata de aproximativ 6cm(din coltul gurii pana ... (vezi toată discuția)
Lovirea si alte violente / schimbare incadrare juridica in slutire / daune lord1 lord1 Buna ziua. As dori sa va intreb in cazul in care certificatul medico legal spune : [b]fractura coronara 1.1,2.1,1.2[/b] (cei 3 dinti din fata sus) ,[b] ... (vezi toată discuția)
Proces experimental - pedeapsa aplicabila ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. In cadrul facultatii se organizeaza un proces experimental in care voi ocupa functia de judecator si trebuie sa stabiles pedeapsa si temeilul legal ... (vezi toată discuția)