avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cont bancar
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cont bancar

Am un credit de nevoi personale la BCR. Am avut restanta, am fost data la o firma de recuperare, am platit si eu cat am putut (nu toata suma). Restanta mea insumeaza 700 lei, adica 2 luni. In ziua de 09.06.2010 pe cardul de salariu care este tot la BCR mi s-au pus banii iar cei de BCR si-au oprit datoria mea de 700 lei. Este posibil asa ceva? Fara sa ma anunte? Mai ales ca in aceeasi zi am fost la bcr si am platit 300 lei urmand ca pana la sf. lunii iunie sa achit restul sumei? CUm sa procedez? Ce trebuie sa fac? Este corecta procedura fara anunt, fara un document prin care sa te instiinteze?
Cred ca numai la noi se procedeaza asa

mersi
peste tot se procedeaza asa.. daca dvs nu ati achitat la timp se intampla sa va retina dintr-o data toata suma.. bine ca nu a fost foarte mare si ca ati scapat usor
solutia leasa de banca nu este corecta.
pentru poprirea salariului in vederea recuperarii anumitor creante, banca avea nevoie de o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, ca investita cu formula executorie, devine titlu executoriu, si in baza acestuia se putea initia poprirea.
inaintati o notificare bancii in care sa explicati situatia aparuta, solicitand totodata si restituirea sumei retinute.
pentru mai multa credibilitate notificarii, puteti apela la serviciile unui avocat.

mult succes in continuare.
Daca debitul d-voastra a fost cesionat, caci asta cred ca ati vrut sa spuneti prin "am fost data la o firma de recuperare", atunci nu mai datorati sume catre banca.
DAca va aflati doar in executare silita pentru sumele neachitate catre banca, este posibil ca obligatii d-voastra sa fie scadenta integral. De obicei in contractul de credit sunt clauze conform carora, la un anumit numar de zile de intarziere, banca declara creditul scadent imediat sau exigibil cu anticipatie. Solutia bancii de a popri sumele in totalitate, nu ii poate fi imputata, pentru ca banca nu verifica provenienta sumelor din cont. Pentru banca in acest cont pot intra sume de oriunde. Limita de 1/3 respectiv 1/2 se aplica doar veniturilor din salarii. Dar banca de unde sa stie ce sume din salariu si ce sume din alte surse aveti in cont.
Cred ca cel mai usor ar fi ca angajatorul sa va plateasca salariul numerar. Ina cest caz mergeti la executor si-l instiintati sa instituie poprirea direct la anagajator. Angajatorul este obligat sa va opreasca 1/2 sau 1/2 din salariu in functie de cate popriri aveti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Narcizaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Poprire bruneta89 bruneta89 buna seara as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile. la munca inca nu a ajuns institare azi ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin proprire danarr danarr am un credit la banca,am platit lunar rata,dar in ultimele luni am depus o suma mai mica decat rata.Azi am fost sunata de la servici si mi s-a spus ca au ... (vezi toată discuția)