avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprumut Bancar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprumut Bancar

Ce Condtii trebuie sa mai indeplineasca o persoana fizica in afara contractului de munca ( care are vechime de aproape 4 luni ) pentru a putea beneficia de un imprumut de circa 8000euro ?
Cel mai recent răspuns: klaus86 , utilizator 08:11, 12 Iunie 2010
Trebuie sa aiba un salariu minim (cred 1800 Ron) si sa se adreseze la o banca care accepta o vechime in minca doar de minim 3 luni. La raiffeisen spre exemplu trebuie doar adeverinta de salariat si restul se completeaza acolo. Nu e nevoie de girant acolo.
Din cate cunosc trebuie sa aiba o vechime de minim 6 liuni in serviciul respectiv si contract de munca pe durata nedeterminata.
Si sa inteleg ca raifaisen nu este interesata de vechimea de pe contractul de munca ?? Ar aproba un imprumut de 8000 ( cu salariul de 2000Ron/luna ) ?
Orice banca serioasa de pe piata (care stie la ce riscuri se expune, mai ales in perioada asta) o sa fie interesata de:

- vechimea dvs. - 4 luni, asta deja ii creaza creditorului niste dubii si sigur se va asigura mai bine in privinta dvs., respectiv:

a) verifica durata contractului; sunteti angajat pe perioada nedeterminata? daca da, e un lucru bun. Daca nu, atunci termenul pana la care puteti rambursa integral creditul va coincide cu cel pana la care ramaneti angajat, conform contractului pe perioada determinata.
b) verifica varsta dvs. De obicei banca fixeza o limita a varstei pana la care puteti rambursa creditul (70-75 de ani - difera de la o societate la alta)
c) verifica seriozitatea companiei la care sunteti angajat - sigur ca o companie are o credibilitate mai mare in momentul in care are un numar mai mare de angajati, mai multe sedii, este la zi cu ratele bancare etc. Deci, sunt excluse din start firmele de apartament.
d) creditele dvs. Daca mai aveti, va scad gradul de indatorare si este posibil sa nu mai puteti obtine un altul daca sunt prea multe. Sigur ca si restantele la creditele acestea vor influenta banca sa va refuze cererea de credit.

Daca indepliniti conditiile de mai sus, in principiu, multe banci acorda credit persoanelor recent angajate (de obicei, minim 3 luni - dar sunt si banci care au limita de 6 luni)




Claudiu.Grasu a scris:

Si sa inteleg ca bancaxxxxx nu este interesata de vechimea de pe contractul de munca ?? Ar aproba un imprumut de 8000 ( cu salariul de 2000Ron/luna ) ?


Cel mai bun lucru ar fi sa intrati pe paginile bancilor si sa constatati singur care sunt conditiile de creditare.Majoritatea au si calculul ratelor la diferite credite (ca suma si ca perioada de rambursare)
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar cu probleme Nina1 Nina1 Buna seara, In 2009 am fost contactata telefonic de o banca pentru plata ratelor restante la un imprumut bancar. Am fost surprinsa de amenintarile celor de la ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa CristinaBuzoianu CristinaBuzoianu Doresc sa contractez un credit prima casa. La firma la care lucrez am contract pe perioada nedeterminata, insa pe postul pe care lucrez in prezent, actul ... (vezi toată discuția)
Recorelare mancipri mancipri Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)