avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recorelare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recorelare

Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de la banca m-au sunat si mi-au propus sa imi faca o reesalonare a datoriilor. Am fost de acord . Dupa cum mi-au spus am trimis prin fax o cerere de reesalonare si fituica de salar. Dupa cateva zile m-au anuntat telefonic , ca cererea mea a fost aprobata si sa merg la unul din sediile bancii sa semnez actele!?. Dupa in timp am primit acasa o scrisoare de la banca in care scria ca mi-au acordat un nou imprumut de 2200 ron cu rambursare in 2 ani in rate de cate 99,96 ron . M-am prezentat la banca . Acolo mi s-a pus in fata sa semnez o hartie in care scria exact asa : "act aditional la contract de imprumut nr.... , Subsemnatul .... am luat la cunostiinta urmatoarele : Noul cont de imprumut nr....
Noua rata de rambursare a imprumutului este 97,96 ( compusa din rata de credit in valoare de 97,96 lei si comision lunar de administrare in valoare de 0 lei ). Noua perioada de rambursare a imprumutului ( perioada de timp in care debitorul va rambursa imprumutul si va plati dobanda aferenta , in luni ) devenind 24 luni .
Noua dobanda 12,99% . noua scadenta a ratelor 30 ale lunii.
Inteleg ca restul termenilor si conditiilor din contractul de imprumut din data de .. ...( cel vechi ) raman neschimbate .
Mentionez ca aceasta schimbare a survenit in urma solicitarii exprese facuta de debitor ( numele ) din data de ....
Banca isi rezerva dreptul de a refuza prezenta cerere conform normelor interne. in cazul acceptarii prezentei solicitari de catre banca aceasta devine act aditional la contractul de imprumut ( vechi ) "....Si atat .. fara suma totala de rambursat fara nimic altceva . Am refuzat sa semnez o asemenea hartie le-am spus ca eu nu am cerut un nou imprumut ci doar o reesalonare a ratelor . Mi-au spus asa se face reesalonarea , ca vechiul cont s-a inchis si ca s-a deschis un nou cont cu suma datorata de 2200 ron. La intrebarea mea , "Ce se intampla cu diferenta de bani ramasa de plata la vechiul imprumut !? " Mi s-a raspuns ca acel cont a fost inchis si diferenta o reprezinta noua datorie . Am cerut o adeverinta in acest sens si mi s-a dat o adeverinta in care scria ca " Imprumutul de 4500 ron a fost achitat net si imi multumeste ca am colaborat cu banca " . Amintesc ca eu nu am achitat doar 4500 ron , ci 5300 ron. In consecinta risc sa platesc si vechea diferenta de bani si noul imprumut de 2200 ron ? ( pe care nu mi-l da in mana .....) .Nu trebuia sa imi dea o adeverinta din care sa reiasa exact suma rambursata si cat mai am de plata ? Nu trebuia sa semnez pentru inchiderea vechiului cont ? Ce sa fac in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
mancipri, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 16:53, 30 August 2009
Am trecut si eu prin aceleasi probleme-tot la citibank am credit de nevoi personale- si pot sa-ti dau unele lamuriri:
-rata este fixa, aceeasi pe toata durata platirii creditului, dar mai intai platesti cea mai mare parte a dobanzilor si abia apoi achiti imprumutul; eu am platit in primul an 2300 si cand am vrut sa lichidez creditul am aflat ca din ceea ce platisem doar 800 mergeau la plata datoriei, iar restul erau dobanzi. Daca ai achitat 5300 ron, doar o parte din ei au mers la plata datoriei de 4500ron, restul au fost dobanzi
- reesalonarea datoriei sau obtinerea de supliment de credit ( cum am facut eu) nu inseamna altceva decat un nou imprumut, cu toate cheltuielile aferente (plata analiza dosar, comision de acordare credit, comision de administrare cont, etc., etc.)
-daca ai intarziat cu plata a doua rate, ai fost penalizat pentru intarziere - am platit penalizare 90 ron la o intarziere intre a zecea si a treizecea zi de la data scadentei pentru o rata de 537 ron - si cred ca se aplica si o penalizare la penalizare pentru ca ai depasit luna curenta
- prin reesalonare creditul devine si mai scump, rata nu se micsoreaza cu mult dar numarul ratelor creste, deci dobanda platita creste foarte mult
Si comunicarea cu banca e greoaie, numai prin scrisoare cu confirmare de primire sau discutii telefonice cu ofiterii de credite, niste tineri care isi schimba mereu locul de munca si nu-i mai gasesti. Oride cate ori sunam si intrebam de X mi se spunea "Nu mai lucreaza la noi" si mi se dadea alta persoana de contact, care habar nu avea de dosarul meu.
Eu platesc, cu greu, dar platesc, nu e alta solutie, cand am ramas in urma m-au stresat ingrozitor cu telefoanele, ma sunau si pe mobil si pe fix, zilnic, la orice ora din zi, inclusiv sambata seara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de plata si sumele platite la timp - dobanda penalizatoare uriasa danyv danyv Buna ziua! In 2006 am facut un imprumut, pe o perioada de 10 ani (2006-2016), nevoi personale la o anumita banca, iar in anul 2009 ,nu am mai putut plati ! ... (vezi toată discuția)
Legalitate sau escrocherie? ContSters79575 ContSters79575 Am facut un imprumut de 7 000RON in 2005 cu rambursare in 5 ani urmand sa platate 190 lunar. In 2008 am primit o oferta de la banca sa mi se suplimenteze ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)