avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere major

Tatal plateste pensie de intretinere fiicei din prima casatorie in baza sentintei judecatoresti.Fiica se inscrie la facultate, insa nu se tine de scoala si este exmatriculata. tatal afla si deschide proces de sistare pensie. Fata se inscrie la o alta facultate si depune adeverinta de student. Actiunea tatalui se respinge.In timpul procesului (din 12 iunie 2009 pana in ianuarie 2010) tatal nu mai plateste pensie. Conform adeverintei luata de tata de la facultate, in anul de studii 2008-2009 este declarata nepromovata la 12.10.2009 depune cerere pentru repetarea anului, (scoate adeverinta de student la 14.10.2010 si o depune in procesul de pensie)iar pentru neplata taxei este exmatriculata la 15.12.2009. La 19.02.2010 apare ca repetenta . In aprilie 2010 formuleaza plangere penala impotriva tatalui pentru abandon de familie.
Exista vreo decizie in care tatal nu mai poate fi obligat la plata pensiei daca se dovedeste ca inscrierea la facultate se face doar cu titlu sicanator si pentru obtinerea pensiei? Are cineva?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 19:50, 14 Iunie 2010
ciudata speta..nu cred ca exista multe cauze de acest gen, dar cu argumente bune creati un precedent iar hotararea definitiva va rugam sa o postati pentru eventualele cei interesati
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Petre Enache, Avocat
parchetul este obligat sa verifice in ce masura sunt adevarate sustinerile copilului.
Oricine are dreptul la petitionare, inclusiv la plangere penala.
Organul de cercetare penala este obligat sa stabileasca adevarul in cauza iar faptuitorul are dreptul de a se apara.
O simpla plangere penala nu echivaleazta cu o condamnare. ;)
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Corina Capotã, Avocat
E foarte adevarat ce spui tu Corina, insa rugamintea mea era alta si anume daca are cineva jurisprudenta in care pensia de intretinere major a fost respinsa pe considerentul ca majorul obtine adeverinte de student doar in vederea obligari parintelui la plata pensiei.
Multumesc.
Scuze! :">

Alte discuții în legătură

Abandon de familie??? Mihaela Hornea Mihaela Hornea Majora IA formuleaza plangere penala impotriva tatalui sau, pentru ca nu i-a platit pensia de intretinere fixata de instanta, motivand ca este studenta la ... (vezi toată discuția)
Ajutor lili.otroc lili.otroc In 09.09.2008 fetele mele gemene majore au deschis actiune pentru pensia alimentara in sedinta din 11.11.2008 instanta a ramas in pronuntare si decide ca tatal ... (vezi toată discuția)