avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare

Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de Urbanism, unde mi se cere PAC, PAD, expertiza constructie veche in vederea mansardarii, expertiza in vederea demolarii, ACORD NOTARIAL VECIN din partea cu calcanul, pentru reparare si mansardare.
In anexa 1 a Legii 50 scrie ca acest ACORD NOTARIAL se cere 1) celui care vrea " SA CONSTRUIASCA O CONSTRUCTIE NOUA ALIPITA LA CALCAN sau PE CALCAN, atunci cind acolo se gaseste deja o constructie veche, si este necesara o expertiza a cladirii vechi cu acceptul proprietarului si Stabilite daca sunt necesare SOLUTIILE DE PROTEJARE a cladirii existente prin metode de subzidiri, sub fundari, efectuate cu acordul proprietarului. si 2) cind se schimba destinatia cladirii din vecinatate din locuinta in altceva, firma, sediu, spatiu productie...... Eu am deja casa construita, de 70 de ani.
Am cerut igienizare, modernizare , reparare, consolidare, reparare sau inlocuire acoperis, lidab, utilitati gaz, canalizare, apa, demolare anexe in ruina din pamint, transformarea podului inalt nelocuibil intr-un pod locuibil. Dupa parerea mea, nu voi avea nevoie sa intru pe proprietatea vecinului din spatele casei mele, mi-a spus deja ca nu o sa-mi dea voie sa-mi pun polistiren, sa termoizolez, asa ca voi lasa calcanul in stadiul care se gaseste acum, toate lucrarile se vor face numai in interiorul casei mele si pe acoperisul casei mele, nu-l voi deranja cu nimic. Nu schimb nimic, decit imi repar casa, care necesita acest lucru, ploua prin acoperis.
Ce sa fac daca vecinul nu-mi da ACORDUL necesar la Primarie ?
Ce solutii legale mai am ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 22:41, 27 Mai 2007
Actiune pe cale de ordonanta presedintiala , art .278, cod pr.civ. , reparatii grabnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)
Cumparare si demolare casa cu perete calcan la calcan tebbaerty tebbaerty Buna ziua, As dori sa cumpar o casa demolabila care are un perete calcan la calcan ( perete comun cu al vecinului). Casa este din chirpic, si nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Autorizatie ilegala alicexxv alicexxv Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele ... (vezi toată discuția)