avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna ziua,

Numele meu este Razvan T. si am in cursul lunii Mai 2010 "mi s-a transmis " decizia de desfiintare a postului de director de vanzari (sunt angajat pe aceasta pozitie din Iunie 2008). Problema este ca eu nu am fost de acord si nu am semnat nimic, dupa care mi-au spus ca au trimis prin Executor judecatoresc, insa eu nu am primit nimic. Asta nu ar fi cea mai importanta problema.
Motivarea este una penibila: criza financiara care a afectata cifra de afaceri a firmei si scaderea acesteia, insa firma are incasari, efectueaza platile la zi si nu are datorii - adevarul este ca a scazut cifra de afaceri. Decizia este in fapt razbunarea noului Director General (6 luni de activitate) care incearca sa scape de toti oamenii vechi pentru a angaja unii noi, care sa nu ii conteste deciziile.
El are conflicte deschise cu toti angajatii. (16 oameni)
As dori sa depun o contestatie la ITM pentru ca motivarea mi se pare prosteasca,iar eu, tot timpul (si in fisa postului scrie) m-am comportat ca un Reprezentant de Vanzari. Reprezentanti de vanzari au tot fost angajati de noul director in ultimele 6 luni.
Ce sfaturi imi dati?
Dresc sa ii dau in judecata si pentru faptul ca eu nu am primit niciodata nici o prima, bonus , desi am avut cele mai bune rezultate in vanzari, aceste beneficii fiind discretionar impartite (doar daca pupai conducerea).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 23 Iunie 2010
Pot sa iti spuna ca e reorganizare si nu ai ce sa le faci decat daca dupa aceea angajeaza in posturi similare cu al tau poti sa ii dai in judecata.
Contestarea deciziei de concediere se face la instanta de judecata nu la ITM ... actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei.
Din cate stiu, ar trebui sa fie anuntata o reorgaizare in firma, iar o noua organigrama ar trebui adusa la cunostinta angajatilor- ceea ce nu s-a intamplat.
Aceste aspecte invocate de dvs nu pot constitui motive de nulitate a deciziei de concediere ... angajatorul este obligat sa va comunice decizia de concediere.

In caz de refuz al primirii, decizia se poate trimite prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de salariat.

Instanţa sesizată cu o cerere de constatare a nulităţii absolute a măsurii desfacerii contractului de muncă, în baza art. 65 din Codul muncii, nu poate verifica decât două elemente: desfiinţarea postului a fost efectivă şi s-a întemeiat pe o cauză reală şi serioasă.
Am refuzat primirea deciziei si mi-a fost transmisa prin Executor judecatoresc (acest lucru mi-a fost comunicat de catre angajator), insa eu nu am primit nimic.

Alte discuții în legătură

Concediere florinster florinster Buna ziua. Azi e ultima zi de munca intr-o multinationala. Am fost concediat si din pacate nu prea am inteles motivul. Este o firma de vanzari la nivel ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive ... snipe1975 snipe1975 Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive curge de la data notificarii de preaviz sau de la data de intrare in vigoare a preavizului? (vezi toată discuția)
Desfintare post comun-concedire un singur angajat Daniel Shneker Daniel Shneker Buna ziua, Astazi, din nefericire, am primit decizia de desfintare a postului detinut(sef raion) in conformitate cu cerintele de forma ale unei asemenea ... (vezi toată discuția)