avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune provocate de tencuiala de pe un bloc
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune provocate de tencuiala de pe un bloc

Cui ii solicit despagubiri pentru o masina avariata de tencuiala unui bloc in apropierea caruia am parcat o masina?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:23, 18 Iunie 2010
Buna ziua...
Si eu am avut aceeasi problema, dar pagubele au fost minore si am renuntat la despagubiri.
Ideea este ca se pot solicita despagubiri in temeiul raspunderii delictuale civile, respectiv raspunderea pentru lucruri, art. 1002 cod civil.
Intrebarea care se pune este cine are calitatea de parat intr-o asemenea actiune?
Apreciez ca ar trebui chemati in judecata toti proprietarii apartamentelor din imobil, in calitatea lor de proprietari exclusivi asupra apartamentelor si de coproprietari asupra partilor si dependintelor comune.
Av. Mihai Vaduva
Daca aveati asigurare CASCO, ati fi apelat la ea si nu mai era cazul sa intrebati aici.Cum presupun ca nu aveti, dl. av.Vaduva are dreptate, adica raspunderea pentru daune provocate de edificiu, mai bine zis provocate de fatada, care este in proprietate comuna indiviza, responsabilitatea revine tuturor proprietarilor acestuia.
Numai in cazul in care tencuiala nu a cazut ca urmare a unor lucrari efectuate la unul
dintre balcoanele/apartamentele situate deasupra locului (cu destinatia)de parcare regulamentara a autoturismului avariat, cand responsabilitatea se restrange.Ar mai exista si (mai nou intalnita si la noi) cauza de vijelie/tornada, caz in care numai un CASCO ar fi rezolvat paguba.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
nucu$, utilizator
daca acei proprietari sunt constituiti in asociatie, au la randul lor niste persoane care se ocupa prin statut de intretinerea blocului respectiv, astfel incat se poate actiona in judecata si aceasta entitate, dvs. avand mai putin parati.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tencuiala cazuta - masina avariata fara casco mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma sfatuiti pe cine as putea trage la raspundere in cazul in care din tencuiala unui bloc ( de la et 7 sau 8 ) s-a desprins o bucata ... (vezi toată discuția)
Despagubiri calamitati colceriumari-bv colceriumari-bv Dupa vijelia din 30-31.01. acoperisul de pe o anexa proprietate personala, a zburat la vecinul pe acoperis, i-a spart cateva tigle si a zgariat parbrizul ... (vezi toată discuția)
Daca pe bloc exista un afis cu " cade tencuiala" si masinile ... cristi1955 cristi1955 Daca pe bloc exista un afis cu \" Cade Tencuiala\" si masinile parcheaza in acel loc, in caz ca va cade tencuiala dupa fatada blocului cine suporta ... (vezi toată discuția)