avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare

Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema:
- in luna mai 2009 am achizitionat o saltea medicala cu pompa (care se umple cu aer) cu o perioada de garantie de 12 luni.
- in luna decembrie a aceluiasi an, salteaua s-a dezlipit in mai multe locuri si a fost inlocuita de vanzator, pompa a ramas cea initiala.
- In luna mai 2010, aceeasi problema: salteaua noua s-a dezlipit si dupa mai multa insistente ( din cauza multiplelor probleme de caltate, vanzatorul nu mai lucreaza cu acel furnizor de saltele) am primit o noua saltea.
Cf certificatului de garantie, se prelungeste durata de garantie doar cu perioada de timp in care produsul se afla la reparat/ inlocuit. Este corecta garantia in acest caz, desi am primit un produs nou? nu ar fi trebuit sa primesc un alt certificat de garantie, pentru inca 12 luni? Va intreb asta, ca sa stiu cum voi proceda pe viitor, deorece sigur voi avea aceleasi probleme si cu noul produs.
Cel mai recent răspuns: M*M , utilizator 16:15, 18 Iunie 2010
"Vă prezentăm în cele ce urmează principalele drepturi ale consumatorilor şi obligaţiile de ordin general ale agenţilor economici rezultate din Ordonanţa Guvernului 21/1992 aprobată prin legea 11/1994.

Produsele defectate în cadrul termenului de garanţie, atunci când nu pot fi reparate sau când perioada de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de garanţie depăşeşte 10% din termenul de garanţie, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea actualizată a produsului respectiv; restituirea contravalorii actualizate a produsului se va face, la cererea consumatorului şi în cazul unor defecţiuni repetate (cel puţin 3 defecte în prima jumătate a perioadei de garanţie) sau în cazul defectării produsului care a fost deja înlocuit.

Produsele care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie, care curge de la data preschimbării produsului. "
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea guvernului 394 - privind obligatiile ce revin agentilor economici - persoane fizice sau juridice in comercializarea produselor de folosinta indelungata destinate consumatorilor pro_Narcis pro_Narcis A fost modificata aceasta hotarare sau mai e valabila? Ma intereseaza Art. 14: \"Produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie, ... (vezi toată discuția)
Reparatii produs in garantie s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Pe scurt: achizitionat o imprimanta, dupa 6 luni se strica, o trimit in garantie si .....s-a rupt filmul. E de o luna acolo si nu da semne ca s-ar ... (vezi toată discuția)
Telefon defect in garantie fridag fridag Buna ziua si La multi ani, am si eu o mica problema si cu ajutorul vostru poate o rezolv. am cumparat in data de 19.12.2009 un telefon LG de la Orange si sa ... (vezi toată discuția)