avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj masina cu credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj masina cu credit

Am achizitionat in urma cu 4 ani impreuna cu sotul meu o masina Dacia Logan printr-un credit. Creditul cat si masina sunt pe numele meu(numele sotiei). In urma divortului de comun acord am decis impreuna cu fostul meu sot ca masina si creditul sa fie trecute in posesia lui, eu neavand nici o pretentie asupra masinii si am dori sa facem acest lucru printr-un contract de partaj voluntar. Am dori sa obtinem prin acest contract o hotarare judecatoreasca care sa specifice ca eu nu am pretentii asupra masinii , iar banca nu ma mai obliga pe mine pe viitor sa mai platesc ratele masinii, acest lucru fiind obligatia fostului sot. Se poate obtine o astfel de hotarare judecatoreasca si daca da , ce pasi ar trebui sa urmam?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:18, 18 Iunie 2010
cu acel contract trebuie sa mergeti la banca, ca aceasta sa-si dea acordul ca ratele sa fie preluate doar de sot, iar dupa divort, puteti face tranzactie la notar sau prin instanta, sau puteti sa i-o vindeti
gi_jane2 a scris:

cu acel contract trebuie sa mergeti la banca, ca aceasta sa-si dea acordul ca ratele sa fie preluate doar de sot, iar dupa divort, puteti face tranzactie la notar sau prin instanta, sau puteti sa i-o vindeti


contractul de partaj voluntar se poate face la tribunal de catre un avocat din oficiu in urma unei cereri depuse ?
m-am referit la contractul de credit... pt ca ratele sa fie preluate integral de sotul dvs, trebuie sa aveti acordul bancii.
pt partajul in instanta a masinii, puteti sa cereti unui avocat ajutorul in redactarea tranzactiei. taxa de timbru se plateste in avans , 3% din valoarea masinii.

Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
gi-jane2, moderator
multumesc pentru raspuns
problema este ca noi am vorbit in prealabil la banca si ei spun ca este putin probabil ca ei sa isi dea acordul, intrucat fostul sot mai are si alt credit
ce ne sfatuiti sa facem?
e posibil sa-l poata prelua (creditul) daca aduce un girant sau un coplatitor.
daca nu mai e mult timp de plata, il puteti lasa pe numele dvs, daca stiti ca plateste. cand termina creditul, ii cedati masina. partajul nu e presciptibil

Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj notar danaru danaru Buna seara, As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)
Nu mai vreau sa fiu in calitate de coplatitor iuly-iuliana iuly-iuliana am divortat de 2 ani jumatate. la partaj eu am luat casa iar fostul sot bani de pe jumatate din casa si a preluat creditul auto, eu avand calitatea de ... (vezi toată discuția)
Divortul si creditul ipotecar ht_catalin ht_catalin Salutare tuturor, In timpul casatoriei, in anul 2009 am dobandit un credit ipotecar la BCR, impreuna cu fosta sotie la care eu eram titular si ea ... (vezi toată discuția)