avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi circulatie

am si eu o intrebare! Amenzile de circulatie neplatite care au ajuns la fisc si sunt trecute la impozitul pe locuinta se prescriu? daca da dupa cat timp ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:54, 25 Iunie 2010
dupa cunostintele mele nu se prescriu amenzile,,,,,(sper ca nu era amenda penala:D)
daca s-ar prescrie...cine ar mai plati amenzile?:D,oricum,daca sa trecut la fisc,,,,,cred ca o sa trimita titlu de executare silita,asta in cazul in care nu o platiti.////daca nu ati fi detinut nici un bun sau nu ati lucra nicaieri,,,,ati scapa fara plata,,,,,,:D
Mai concret:
Procesele verbale au ajjns la dvs fiindu-va comunicate si nu ati platit suma datorata cu titlul de amenda ?
Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale si creantelor provenind din amenzi contraventionale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
mda,si oare cine asteapta sa treaca 5 ani?FISCUL?nu as crede....:))

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi de circulatie pici80 pici80 as vrea sa stiu cand se prescrie o amenda de circulatie si o amenda administrativa (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)