avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Nelamurire privind legea asociatiilor si fundatiilor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Nelamurire privind legea asociatiilor si fundatiilor

Sunt nelamurita cu o formulare din OG 26/2000 actualizata. Cum ar trebui interpretata formularea: "Consiliul director asigura punerea in executare a hotararilor adunarii generale. El poate fi alcatuit si din persoane din afara asociatiei, in limita a cel mult o patrime din componenta sa. " Mai exact, angajatii unei asociatii, care nu au calitatea de membru asociat, în aces context, sunt persoane din afara asociatiei sau pot face parte din Consiliul director, fara a fi constansi de limitarea aceea de cel mult o patrime?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anna_long , utilizator 18:58, 18 August 2010
pot face parte din consiliul director si persoane care nu sunt membri ai asociatiei, in limita de o patrime. Regula este de a alege primul consiliu director doar dintre membrii fondatori...
Deci, sa inteleg ca angajatii sunt considerate persoane din afara asociatiei?
Daca Statutul nu prevede ca toti membrii CD sa fie membri ai asociatiei atunci se pot aplica prevederile legii prin care in CD pot fi alese si persoane care nu sunt membre ale asociatiei in limita de cel mult o patrine.

De expemplu, daca CD trebuie sa aiba 5 membri, unul dintre ei poate fi o persoana care nu este membru al asociatiei. Aceasta persoana poate fi un angajat sau orice alta persoana aleasa de catre Adunarea Generala.

Angajatii unei asociatii nu sunt membri. Statutul de membru se capata conform prevederilor Statutului dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
PetruD, utilizator
guvernator mg a scris:

pot face parte din consiliul director si persoane care nu sunt membri ai asociatiei, in limita de o patrime. Regula este de a alege primul consiliu director doar dintre membrii fondatori...
am si o intrebare...sunt persoane din afara si persoanele fizice asociate intr-o societate membra a asociatiei?de exemplu, o asociatie non-profit are membrii persoane juridice si asociatii din aceste persoane juridice fac parte din consiliul director al ong-ului..sunt ele persoane din afara?
sper ca m-ati inteles.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele unei asociatii altul decat membrul fondator mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca atunci cand se infiinteaza o asociatie (ong) presedintele in consiliul director al asociatiei poate fi altul decat ... (vezi toată discuția)
Predare functie fundamentala in ong Valgero Valgero Buna ziua, De 2 ani de zile incerc cu 2 prieteni sa deschidem un ONG. Problema noastra este ca 2 dintre noi avem cazier fiscal (firme deschise inainte de ... (vezi toată discuția)
Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)