avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie circulatie

Buna ziua! Un PV de contraventie la regimul circulatiei este intocmit gresit. Fapta descrisa este de neacordare de prioritate vehiculelor. Ar fi trebuit incadrata la art. 100/3/c, sanctionata cu 4-5 puncte amenda si suspendarea permisului 30 de zile.
Politistul a incadrat-o gresit la art. 101/3/a, art. care de fapt nu exista in OUG 195/2002. In loc de 4-5 puncte amenda (art.98/4 din OUG 195/2002) stabileste o amenda de 6 puncte(360 lei). Ce se intampla in aceasta situatie daca as contesta PV in justitie. Nu sunt sigur, dar banuiesc ca justitia va repara greselile politistului si atat. Nici vorba de anularea PV. Dvs. ce credeti ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:37, 23 Iunie 2010
Conform art. 16 şi 19 din OG nr.2/2001 procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde şi prevederile legale care o reglementează şi o sancţionează.
Lipsa acestor elmente sau indicarea gresita a acestora duce la
nulitatea procesului-verbal.
Instanta nu va repara greseala politistului ci va constata nulitatea procesului verbal.
Eu zic sa-l contestati, aveti mari sanse.
succes.
av.M.Hornea
D-le avocat, elementele cerute de art. 16 si 19 sunt inscrise corect. Problema se pune doar in incadrarea gresita a faptei si a nr. de puncte amenda.
Asta spun si eu, va trebui sa dovediti ca fapta este
incadrata gresit.
D-na avocat, daca ne luam dupa dispozitiile OG 2/2001, in art. 16 sunt indicate cazurile in care nulitatea se constata din oficiu. Pentru art. 16(7) cel cu mentiunile
ICCJ a stabilit ca ar fi vorba de o "nulitate relativa" doar.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
suparattul, utilizator

Alte discuții în legătură

Mentiuni pe procesul verbal turkn turkn Imi este neclara problema acestor mentiuni pe care contravenientul le poate face la intocmirea unui PV,eu ma refer aici la o amenda de circulatie ,in care pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea faptei scrie ca am condus si la intersectie nu m-am incadrat corespunzator directiei de mers ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)