avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... masina impunere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

masina impunere

sunt rezident in Spania si domiciliat in Romania.am cumparat in 2007 o masina cu cvc am inscriso in Spania pe numele meu,iar azi22.06.2010am vrut sa o inscriu.Ptr. a obtine de la Primarie taxa de inmatriculare referentul fiscal al Primariei mi-a conditionat incasarea taxei de inmatriculare,de achitarea unei amenzi de pana la 800 ron ptr. nedeclarare in termen de 30 de zile de la dobandirea auto,plus impunere la zi din 2007 pana in prezent.In Spania am platit impozit la zi.aberatie comunista am zis eu si am apelat la juristul primariei sa-l lamureasca pe individ.Din pacate omul nu stia cum il cheama si am rezolvat dupa ce la-m amenintat pe functionar cu actionarea in judecata.Daca poate cineva sa faca o expunere lege ,art.,ce se aplica si cu trebuie facut in astfel de situatie eu ma oblig sa o tiparesc si sa o lipesc pe usa referentului.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:03, 22 Iunie 2010
Nu este aberatie comunista , functionarii sunt niste incompetenti cu 4 clase.
Baza legala a ceea ce spuneti dvs o constituie Codul Fiscal care se aplica cetatenilor romani cu domiciliul in tara . Cetatenilor romani rezidenti in alte state li se aplica legislatia acelor state in care isi au rezidenta!
Nu trebuie decat sa ii puneti sa citeasca Codul Fiscal dar imi este teama ca nu pot ajunge cu lectura la final...deh, este obositor cand esti semianalfabet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite david ioan david ioan Am mai ridicat odata aceasta problema dar acum lucrurile devin serioase.Sunt domiciliat in Romania si rezident in Spania.Am cumparat o masina in Spania am ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit bibibossu bibibossu Mi se solicita plata impozitului auto restant din 2008, luna 11, moment in eu am vandut masina. Mentionez ca am solicitat in 2008 administratiei locale ... (vezi toată discuția)
Procedura radiere cu ocazia vinzari unei masini silesax silesax rog a ma lamuri -daca imi vind masina ce trebuie sa duc la primarie pentru a imi fi scoasa din impozitare (as dori si un link catre legea care specifica acest ... (vezi toată discuția)