avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Refuz acordare CIS - E normal ?????
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Refuz acordare CIS - E normal ?????

Am infiintat Asociatia Romana de Taekwondo, in 27.01.2010, (hotarare judecatoreasca, inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor) si ulterior mi-a fost refuzata acordarea CIS-ului pe motiv ca "este interzis utilizarea in denumirea asociatiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau institutii publice de interes national sau local". (Legea 246/205)
In speta este vorba de Federatia Romana de Taekwondo WTF.
Intrebari:
- Federatia Romana de Taekwondo WTF este autoritate sau institutie publica de interes national sau local?
- care organizatie creeaza confuzie mai mare cu Federatia Romana de Taekwondo WTF?....: Asociatia Romana de Taekwondo....sau Federatia Romana de Taekwondo ITF, care functioneaza bine....merci???
- prin acordarea CIS-ului Federatiei Romane de Taekwondo ITF, nu s-a creeat un precedent?
- nu cumva se incalca un drept constitutional sau un altfel de drept...prin acest refuz?......cred ca am dreptul sa imi aleg orice nume daca este liber, nu este rezervat. am acceptul de la ministerul justitiei, si mai mult decat asta, nu este identic cu alt nume.....
Ce as putea sa fac in acest caz?
Ma gandesc ca un avocat bun ar castiga in instanta fara nici o problema.
Ma gandesc de asemenea ca facand parte din UE, refuzul acesta este si mai grav.
Care sunt opiniile dvs?

Cel mai recent răspuns: Seonbae , utilizator 15:52, 1 Iulie 2010
opinia mea este ca aveti dreptate si ca exista deja un precedent in domeniul dvs.. intradevar, un avocat bun, v-ar ajuta in acest sens
Va multumesc mult pentru raspuns. Chiar am de gand sa contactez un avocat, insa asa cum spuneti si dvs, o sa am nevoie de cineva foarte priceput in acest gen de probleme. Si deocamdata nu cunosc pe nimeni.....
O alta problema:
In raspunsul Ministerului Educatiei, prin care este refuzata acordarea CIS-ului pentru Asociatie, se specifica urmatorul lucru: (ca si o „motivare”in plus a refuzului)
"Inscrierea unei asociatii folosind in denumirea sa cuvintele"national"sau "roman", ori derivatele acestora se realizeaza numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului".
Acest lucru este specificat intr-adevar in Legea 34 din 8.03.2010. Insa la art.2 se specifica urmatoarele: „Asociaţiile şi fundaţiile legal constituite la data intrării în vigoare a prezentei legi îşi păstrează denumirile chiar în condiţiile încadrării în prevederile art. 7 alin. (31) şi (32) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările ulterioare, precum şi cu completarea adusă prin prezenta lege”.
Deci, avand in vedere faptul ca Asociatia Romana de Taekwondo a fost inscrisa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor cu mult inainte de aparitia acestei legi, consider ca mentiunea de mai sus (motivatia refuzului) legata de acordul SGG, este nefondata.
Sunt curios insa care e procedura in cazul in care doresc sa contest decizia Ministerului. Ati putea sa imi explicati in mare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noutati legislative referitoare la denumirea ong george-neagu george-neagu A fost publicata Legea 22/2014 pentru modificarea si completarea OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii prin care se aduc precizari referitoare la ... (vezi toată discuția)
Ong-urile sunt institutii publice? Seonbae Seonbae Federatiile sportive nationale sunt considerate autoritati sau institutii publice de interes national ori local? (vezi toată discuția)
Denumire asociaþie ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, Pentru noua denumire a unui ONG avem nevoie de acordul SGG. . Am gasit criteriile in baza carora SGG da acordul pentru utilizarea cuvintelor ... (vezi toată discuția)