avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... termen depunere declaratie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

termen depunere declaratie

Buna ziua,
am fost amendat de catre fisc pt nedepunerea la timp cu o intirziere de 3 zile a declaratiei privind achizitiile intracomunitare. nu gasesc nicaieri care ar fi acest ultim termen si va rog daca cineva ma poate ajuta sa mi-l comunice. Procesul verbal nu ma lamureste cu privire la acest lucru.

amenda e in conformitate cu ce scrie in lege.

3. Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative privind livrările si achizitiile intracomunitare reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003 - Codul Fiscal sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.


Amenda:
- 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete. Aceasta a menda se reduce cu 50% în situaţia în care persoana impozabilă corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:29, 23 Iunie 2010
termenul este 15 a lunii urmatoare celei in care a luat nastere exigibilitatea tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D390 vies NeliDede NeliDede Buna ziua.Am o problema: O societate din Bulgaria a facturat la firma unde lucrez, cheltuieli de transport 200 euro , aceasta valoare (ex: 200 euro*4.2=840 ... (vezi toată discuția)
Nedepunere decl.394 CHANEL CHANEL [i]Am omis depunerea declaratiei 394 la 25 iulie 2009 . Am inteles ca daca au trecut 15 zile de la termen si nu am primit o notificare de la finante ,plus ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 alice53 alice53 poti face o declaratie rectificativa fara sa primesti amenda? (vezi toată discuția)