avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

Buna ziua,am si eu urmatoarea problema-un sofer prins de politie in trafic cu alcoolemie de 0,95 la mie- ce se intimpla cu permisul lui(e anulat sau e suspendat pe o perioada determinata),raspunde si penal?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:13, 23 Iunie 2010
Se suspendă şi răspunde şi penal.
Se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani închisoare, fapta de a conduce pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie etilică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge. dar, functie de modul de cooperare a inculpatului la aflarea adevarului si de circumstantele sale penale, instanta poate dispune achitarea şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ.
Permisul se supenda.
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in singe de pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani-art.87/Oug195/2002.
Permisul de conducere se anuleaza in conditiile condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva -art.114 al.1 lit.a)/Oug 195./2002.
Persoana al carei permis de conducere a fost anulat pentru aceasta infractiune se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior, dupa trecerea unui termen de un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.-art.116 al.1/ Oug195/2002:sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunaziua dani 1.08 dani 1.08 bunaziua am si eu o nelamurire am facut un accident acum in luna mai iar la echilotest mia iesit 1.08 sunt la prima abatere accidentul a fost fara victime sau ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa primeste? rmaryb rmaryb Buna ziua.Baiatul meu are dosar penal ! Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice art 86Alin2 si art 87 alin 1 din Oug195/2002 cu apl art 33 lit a si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie, sanctiuni ciorik ciorik Buna ziua. As avea nevoie de ajutor...am fost prins baut la volan dupa un majorat fiind oprit in parcare...mi s.au prelevat probele iar rezultatul a fost de ... (vezi toată discuția)