avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Traducere autorizata INVOICE?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Traducere autorizata INVOICE?

Daca cumpar pe firma diferite produse dintr-o tara din UE, in baza unei facturi, in momentul inregistrarii in ROMANIA, acea factura trebuie tradusa de un translator autorizat, sau este valabila traducerea mea. Daca da in baza carei legislatii?
Cel mai recent răspuns: Angela Tatu , Consilier juridic 17:29, 24 Iunie 2010
Din ce stiu eu orice act oficial neceita traducere autorizata.
Factura fiscala este un document cu valoare strict contabila si nu este necesara traducerea nici autorizata nici neautorizata.Se inregistreaza ca atare cu specificatia produselor achizitionate si atat.
Da este adevarat ca factura este un act contabil,dar trebuie tradus... daca pe factura scrie ca tu ai cumparat cuie si defapt tu incarci gestiunea cu altceva??De unde stiu organele care vin in control ce scrie acolo,daca nu cunosc lb?Si eu fac importuri,si am facut o declaratie de mana prin care ma angajez sa traduc cortect,ca eu fiind vorbitoare de limba straian din care fac import,ca vb fluent si este si lb mea materna.Am avut si control si au spus ca este ok...si sunt acte care atesta ca eu cunosc lb respectiva...
Eu traduc pozitiile cu creionul direct pe invoice
Nu este necesara traducerea autorizata a facturii fiscale. Achizitiile intracomunitare trebuie sa respecte urmatoarele:
Persoanele juridice romane care fac o achizitie intracomunitara au obligatia:
-de a comunica furnizorului codul de inregistrare in scopuri de TVA, caz in care furnizorul va factura fara TVA;
-de a plati TVA in Romania ;
-de a inscrie TVA-ul romanesc in factura primita de la furnizorul din alt stat membru.
Conform art. 155 CF/OMFP 2226/27.12.06 despre FACTURARE
Factura fiscala cu regim special nu mai este obligatorie, dar exista obligatia emiterii unei facturi cu un continut minimal prevazut la art. 155 alin. (5).
Factura se realizeaza pana la cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a luat nastere faptul generator al taxei (inclusiv pentru avansuri).
Livrarea/prestarea catre sine se autofactureaza.
Nu este obligatorie semnarea si stampilarea facturilor
Nu se emit facturi pentru transportul cu taxi, transportul persoanelor cu bilete, comert cu amanuntul.
Se pot emite facturi centralizatoare.
Se pot emite facturi electronice.
Se pot emite facturi in numele si in contul furnizorului/prestatorului.
Se pot emite facturi de client.

Formularele INTRASTAT se utilizeaza de toate tarile membre UE in vederea raportarii statistice. Toate societatile platitoare de TVA sunt obligate sa completeze lunar declaratiile INTRASTAT.
Pentru aceasta factura fiscala trebuie sa cuprinda cateva elemente:

Persoanele juridice romane care fac o achizitie intracomunitara au obligatia:
-de a comunica furnizorului codul de inregistrare in scopuri de TVA, caz in care furnizorul va factura fara TVA;
-de a plati TVA in Romania prin aplicarea taxarii inverse;
-de a inscrie TVA-ul romanesc in factura primita de la furnizorul din alt stat membru. Autofactura se intocmeste numai in cazuri speciale, cand factura nu a fost emisa de furnizor pana la data la care intervine exigibilitate pentru AIC;
-sa inscrie TVA ca taxa colectata si ca taxa deductibila in acelasi decont (exercitandu-si dreptul de deducere a TVA daca detine factura in conformitate cu legislatia de TVA )

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu se procedeaza in cazul primirii a unui credit note de la furnizorul extern in locul produselor trimise la reparat florinita florinita Am importat produse din Germania. Unele produse a trebuit sa le inlocuim clientilor nostri din Romania. Apoi produsele defecte le-am trimis in Germania pentru ... (vezi toată discuția)
Traducere facturi ! mrbilly mrbilly Buna ziua. Am cautat pe forum si nu am gasit daca e necesar ca in contabilitate sa fie traduse facturile din alte limbi. Facturile in engleza, germana etc. ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vizavi de urmatoarea speta: detin o intreprindere individuala, nu sunt platitor de tva, fac importuri de ... (vezi toată discuția)